Afbeelding

Vijf meiden van Fioretti winnen robot

Algemeen 1.092 keer gelezen

VEGHEL | Vijf meiden uit klas K1C van het Fioretti College in Veghel hebben een Meccanoid Robot voor hun klas gewonnen. Wethouder Harry van Rooijen reikte de prijs maandag uit.

Uit de twaalf ingezonden foto's wisten Fenne, Luna, Mara, Mel, Suus en Liv, de creatiefste 'zwerfafval-selfie' te maken tijdens de gastles Zwerfafval. In totaal deden veertien eerste klassen van het Fioretti College mee met de opdracht. Als prijs hebben zij de Meccanoid Robot gewonnen. De robot is een welkome aanvulling voor het technieklokaal. De robot past in het lesprogramma over robotisering.

Het winnende team met wethouder Van Rooijen (linksachter).

Het afgelopen jaar hebben zo'n acht verschillende scholen mee gedaan aan het zwerfafvalproject. Dit waren de basisscholen de Uilenbrink,  Edith Stein, Bunders, Heibosch, Heijcant en HUB Veghel en het Elde College en het Fioretti College als middelbare scholen. Gemeente Meierijstad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een 'Plan van Aanpak Zwerfafval' laten opstellen, de gastlessen zwerfafval zijn hier een onderdeel van.
De gastlessen zijn gratis en worden volledig verzorgd door een afvaldeskundige. Scholen kunnen zich aanmelden via: www.meierijstad.nl/inschrijven-gastles-zwerfafval.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant