Tijdens de open dag kunnen bezoekers de sfeer en omgang ervaren.
Tijdens de open dag kunnen bezoekers de sfeer en omgang ervaren. Foto: Photographer: Monique van der Steen fotografie

Maak kennis met ervaringsdeskundigen op open dag Zwijsen

Onderwijs 883 keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College houdt binnenkort open huis. De open dag van de Veghelse middelbare school staat gepland op zaterdag 2 februari.

Op zaterdag 2 februari vindt de open dag voor basisschoolverlaters plaats op het Zwijsen College aan het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. Het Zwijsen biedt aan alle leerlingen onderwijs op maat en iedere leerling werkt er op een eigen Chromebook. Leerlingen en hun ouders/verzorgers die dit willen ervaren, zijn van harte uitgenodigd. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur staan de Zwijsenaren voor alle bezoekers klaar.

Dakpanklassen
Het Zwijsen College is een school voor havo en vwo. De dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen de vroege selectie een jaar uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen.

Bètavakken
"In de onderbouw proberen we jongens én meisjes enthousiast te maken voor alle vormen van techniek of dat nu op het gebied van design, gezondheid of robotica is. Alle werelden van techniek komen voorbij in de bètavakken. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook door onder andere mediawijsheid en programmeren bij het vak informatica. In het spiksplinternieuwe bètalab leren leerlingen door te doen", laten ze bij het Zwijsen weten.
Vwo'ers die van een uitdaging houden, kunnen kiezen voor één van de extra vakken: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten.

Ontmoeting
Tijdens de open dag kunnen bezoekers de sfeer en omgang ervaren. "Wij zijn trots op onze goede begeleiding, waardoor leerlingen minder vaak doubleren dan dat landelijk het geval is", aldus het Zwijsen. De open dag van het Zwijsen College heeft vooral het karakter van ontmoeting. Maak kennis met ervaringsdeskundigen (leerlingen, medewerkers en ouders), kijk rond of doe mee aan een rondleiding door het gebouw.

Meer info op: www.zwijsencollege.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant