Harten 4 met hun optreden vrijdagavond
Harten 4 met hun optreden vrijdagavond Foto's Aard van Hoof - Stan van Hoof
+audio

Pronkzitting Reigers een van de betere van de laatste jaren

Carnaval 1.769 keer gelezen

ZIJTAART – In alles blonk de pronkzitting van De Reigers uit in vergelijk met andere jaren. Niet dat deze slecht waren, maar die van 2019 was tot in elk detail perfect ingevuld. Het gekozen tijdstip van half acht, de variaties in onderwerpen en vooral het tempo waarin de acts en dans werden gebracht. Bijna leek de enige tonprater van de avond Boy Janssen nog spelbreker te worden, maar de Helmonder arriveerde nog juist op tijd van zijn voorlaatste schnabbel met een heerlijke buut. Spreekstalmeester Wiljan van Hoof praatte zoals altijd het geheel vakkundig aan elkaar.

De zaal in het voormalige klooster was nokkie vol. Geen stoel meer te krijgen waar er om 18.00 uur al bezoekers voor de deur stonden om zich te verzekeren van een goed plekje. Traditioneel onder het publiek diverse carnavalsclubs uit de regio. Onder anderen De Kuussegatters met prins Janus d'n derde: "Het is hier altijd gezellig en veel kwaliteit in de optredens." (luister naar zijn audiogesprek) De Paplippels met Geert d'n urste, De zandhazen met prins Arno d'n urste om er maar een paar te noemen. De avond werd ritmisch geopend door de slagwerkgroep Zijtaart waar animator Paul Schepers met trommelstokjes lijkt te zijn geboren. 



'Tina Turner' met veel zang kreeg de zaal van de stoelen af

Kantelen
De avond begon met afscheid. Voorzitter Harm van de Ven van De Reigers sprak de scheidende bestuursleden toe. Van de Ven is voor het eerste jaar voorzitter en maakte een heerlijke blooper. Hij sprak een ieder toe, maar bij Marco van Asseldonk vertelde hij erbij dat Marco 'gewoon' bestuurslid was hetgeen een groot lachsalvo in de zaal bracht. De heerlijke verspreking werd hem vergeven. Het werd een variatie van optredens waarbij het vele close harmony zingen de zaal deed kantelen. De oude knarren die met hun wandelstokken het publiek vermaakten. Meer als elf had een topstuk dat er voor de pauze uitsprong met nostalgische TV momenten. Uit Helmond wist, 'Tadaa' met ook weer fraaie zang en leuke acts, de zaal volledig naar hun hand te zetten.



Phil en Mari van der Heijden in de tang genomen door 'Marc-Marie Huijbregts' (Stan van Hoof en Trubbeltrutten)

Interacties
Na de pauze was het de beurt aan Stan van Hoof en zijn 'Trubbeltrutten' De jonge Van Hoof is een groot talent wat hij ooit al landelijke bewees in de Voice Kids. De jonge Zijtaarder kroop in de huid van cabaretier Marc-Marie Huijbregts. Haalde vervolgens de bekende locals Mari en Phil van der Heijden naar het toneel waarmee hij een gave interactie had samen met zijn dames. Tina Turner, de showdans van Return en de meezingers van de raad van elf met dansmariekes maakte de avond perfect. Het slotstuk was voor tonprater Boy Janssen (in het dagelijkse leven uitvaartverzorger) in de rol van vrouwelijke stewardess. Janssen, die wat later arriveerde, kreeg de inmiddels rumoerige zaal stil. "Kunnen jullie mij achterin goed horen? Prima, ik jullie ook" ,was het begin en brak de ban. De Helmonder had een geweldige buut en vooral zijn interacties met het publiek sneden hout. Aan het einde viel het hem op dat hij geen bloemen kreeg en een flesje drank zoals gebruikelijk. Speaker Wiljan van Hoof reageerde gevat en maakte Boy er op attent dat dit gezien zijn gage niet meer mogelijk was. Een prima avond met lovende woorden van toeschouwers en aanwezige carnavalshoogheden. Vanavond (zaterdagavond) is er de tweede zitting waar meestal veel jeugd wordt verwacht. Voor deze zitting zijn bij Autocentrum van der Heijden in Zijtaart nog kaarten beschikbaar.


 


Gesprek met Prins Hannes III van Kuussegat


 


Prins Arno I en adjudant Joris van de Zandhazen

 HTML5 Audio Player
HTML5 Audio Player
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant