Drukte van belang tijdens het Bierkadefestival. Aan de rechterkant de lange bar.
Drukte van belang tijdens het Bierkadefestival. Aan de rechterkant de lange bar.
FOTOREPORTAGE

Meer dan duizend bezoekers genieten van bier

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Koekbouw op de Noordkade in Veghel stond afgelopen zondag in het teken van bier, heel veel verschillende soorten bier. Van 12.00 uur tot 19.00 uur vond de eerste editie van het Bierkadefestival plaats. En als het aan de organisatie ligt niet de laatste. "Het was een super geslaagd event met ruim 1100 bezoekers. Dit is voor herhaling vatbaar", zo blikt de organisatie terug.

In totaal waren er 33 brouwerijen aanwezig in Veghel. Zij presenteerden verschillende soorten bier. Van IPA tot Quadrupel en van Blond tot Dubbel. Vrijwel alle soorten bier waren zondag verkrijgbaar. "De brouwerijen kwamen uit binnen- en buitenland", zo laat de organisatie weten. Voor de bierliefhebbers was het een waar walhalla. Aan de zijkant van de Koekbouw stond een zestig meter lange toog met heel veel ambachtelijke bieren op de fles. Bij binnenkomst kreeg iedereen een proefglas. Het glas kon je tegen inlevering van één consumptiebon (2.50 euro) laten vullen bij een van de brouwerijen. Het geheel werd omlijst door livemuziek van Kornuit, 2Groove en Rockabilly Boogie Band.

De organisatie laat weten dat het evenement voor herhaling vatbaar is. Wanneer er een tweede editie komt, is nog niet bekend. 

Foto's: Anneveldt-multimedia.

Meer berichten