Koen van Deurzen namens Erp aan de bal Foto's Peter Kuijpers
+audio

Erp en Vianen Vooruit volkomen aan elkaar gewaagd

Voetbal 1.857 keer gelezen

ERP – Het was vanmiddag niet goed toeven langs de lijn in Erp. Ook de club van trainer Jurgen van Wanrooij moest uitwijken naar het kunstgrasveld. Een prachtig nieuw veld, maar de entourage rondom het veld is beduidend minder. Wellicht dat het vreselijke weer deze stelling nog meer kracht bijzette. Het leukste gedeelte was alleen waarneembaar in de eerste helft met twee mooie treffers van Jeroen Bardoel voor Vianen Vooruit en Koen van Deurzen deed het voor Erp. Na rust was er van een wedstrijd amper sprake en kwam het einde als een verlossing.

Door: Peter Kuijpers

Erp begon sterk tegen het bezoekende Vianen Vooruit. Ruud Delissen en Emiel van der Sanden waren dicht bij de openingstreffer. Die kwam er niet en nota bene na 25 minuten spelen bij de eerste serieuze aanval van de bezoekers lag de bal achter keeper Dennis van Ballegooy. Wouter Evers stuurde Jeroen Bardoel de zestien binnen die prompt scoorde. Een verrassing of niet het was de ploeg uit Vianen die op voorsprong kwam . Erp ging door waar het al lang mee bezig was: het bestoken van de veste van doelman Remco Loeffen, maar die wilde niet wijken ook niet bij een inzet van Luuk van der Steen. De gelijkmaker kwam uit een corner en wie anders dan Koen van Deurzen kopte via de onderkant van de lat binnen.

De 1-1 van Koen van Deuren uiterst links, maar waar is de bal? (Foto's Peter Kuijpers)

De twee teams kwamen lichtelijk opgedroogd ongewijzigd uit de kleedkamer terwijl het steeds harder ging regen en de wind liet veel windschermen stuk in de afvalcontainer verdwijnen. Bar en boos waar van goed voetbal geen sprake meer was. De beste kansen waren er nog voor de gasten uit Vianen, maar door te onbesuisd inschieten werd de bal door een Erpse speler op de lijn gekeerd. Erp stelde na rust daar te weinig tegenover. Lange ballen naar voren die gemakkelijk konden worden weggekopt door good old Robby van Raaij. De bijna 37 jarige nestor die lang bij JVC Cuijk speelde is nog een verademing om hem te zien spelen. De gele kaart die hij kreeg was onterecht. Van Raaij: "Het is mijn eerste kaart dus ach. Maar ik vond het ook niet terecht het was een duel er gebeurde niets." Na 90 minuten bleef het 0-0 en konden de twee teams snel de warme douche opzoeken en de getrouwen huiswaarts keren of de luidruchtige kantine opzoeken. Yoeri Vissers liep op krukken rond hij is onlangs geopereerd en hoopt na de winterstop
in december weer aan de slag te kunnen.

Begin opstelling Erp: Dennis van Ballegooy, Rens van der Steen, Roy Verhagen, Luuk Barten, Emiel van der Sanden, Koen van Deurzen, Ruud Delissen, Bob Verhagen, Ruud Hanenberg, Luuk van der Steen.

Begin opstelling Vianen Vooruit: Remco Loeffen, Artuur Spanjersberg, Robby van Raaij, Maarten Broekmans, Harm van Sambeek, Rik Willemsen, Mick Bogaard, Jeroen Bardoel, Wouter Evers, Thomas van de Sanden, Jeroen Schepens.

Gesprekken na afloop met Robby van Raaij, Niels Voet en Emiel van der Sanden.