Mooie resultaten informatica-wedstrijden

Onderwijs 485 keer gelezen

VEGHEL | Ieder jaar biedt de Stichting NIO een aantal wedstrijden aan, waaronder de Nederlandse Informatica Olympiade en de Beverwedstrijd. Deze wedstrijden bestaan uit een collectie uitdagende opgaven waarbij de leerlingen worden getest op hun programmeervaardigheden en het vermogen om logisch na te denken. Het Zwijsen College heeft mooie resultaten geboekt.

"We zijn erg trots dat er van de 29 vwo-eindexamenkandidaten 11 leerlingen een uitnodiging hebben ontvangen om deel te nemen aan de finale van deze wedstrijd en dat alle deelnemers van het Zwijsen College tot de beste 60 procent van Nederland behoren. Voor het eerste jaar is het zelfs alle leerlingen gelukt om een certificaat voor deze wedstrijd te bemachtigen. Met 26 bronzen certificaten, twee zilveren certificaten en zelfs één gouden certificaat, hebben onze leerlingen het uitstekend gedaan", laten ze op de Veghelse middelbare school weten.
Ook bij de Beverwedstrijd zijn goede resultaten geboekt. Waar landelijk gezien slechts de helft van alle deelnemende vijfde- en zesdeklassers lukt om meer dan 103 (van de 180) punten te scoren, kreeg 74 procent van de Zwijsen eindexamenleerlingen deze of een hogere score. Met een gemiddelde score van 119.2 punten stijgen de Veghelse leerlingen boven het landelijk gemiddelde van 101.6 punten uit. Luc de Wit uit havo 5 vertegenwoordigt op 2 maart de school in de finale.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant