De olympiades zijn een goede examentraining en een geschikte meetlat.
De olympiades zijn een goede examentraining en een geschikte meetlat.

Zwijsen College trots op keurmerk Olympiadeschool

Onderwijs 611 keer gelezen

VEGHEL | Emiel de Kleijn, algemeen coördinator olympiades van het SLO, heeft vorige week het predicaat Olympiadeschool overhandigd aan locatiedirecteur Barbara Sol van het Zwijsen College. Het olympiadekeurmerk houdt in dat een school faciliteiten biedt aan de leerlingen om deel te nemen aan de landelijke olympiades.

Via de olympiades krijgen leerlingen een kans om mee te doen aan een competitie binnen een bepaald vakgebied en om hun talenten zichtbaar te maken. Leerlingen worden op die manier geprikkeld en gemotiveerd om op een plezierige wijze uitdagende vraagstukken op te lossen. Daarnaast zijn de olympiades een goede examentraining en een geschikte meetlat voor een leerling om te zien hoe hij/zij ervoor staat met betrekking tot het examen.

Om tot het olympiadekeurmerk te komen, heeft het Zwijsen College de afgelopen jaren een olympiadecoördinator ingesteld die verantwoordelijk is voor de facilitering en organisatie van de olympiades op de school. Met hulp van alle vakgroepen en de teams kunnen de leerlingen al meerdere jaren deelnemen aan de olympiades, zowel in de onder- als bovenbouwcompetities, in alle mogelijke vakken (aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en informatica). Bovendien hebben de olympiades een vaste plaats in het curriculum gekregen op het Zwijsen.

Het Zwijsen College is erg trots op het keurmerk, omdat het past binnen de visie van de school: "Een leeromgeving scheppen waarin individuele talenten zichtbaar worden, het beste uit de leerling wordt gehaald en gewerkt wordt aan een toekomstbestendig diploma."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant