Burgemeester Kees van Rooij
Burgemeester Kees van Rooij

Van Rooij wil kennis en innovatie met elkaar delen

Algemeen 565 keer gelezen

Wekelijks vertelt burgemeester Kees van Rooij in DeMooiSchijndelKrant, Stadskrant Veghel en DeMooiRooiKrant over zijn werkzaamheden van de afgelopen week. Ook deze keer pikt hij er drie onderwerpen uit.

Van Rooij voerde de afgelopen week vier gesprekken die te maken hebben met de verbinding regio Brainport Eindhoven. Zo sprak hij, samen het college van B en W van Meierijstad, met het college van B en W van de gemeente Son en Breugel, met collega-burgemeester Frank van der Meijden van Laarbeek en met Paul van Nunen, de directeur van Brainport. "Vijf van onze buurgemeenten horen bij Noordoost-Brabant en nog eens vijf buurgemeenten bij Zuidoost-Brabant. We liggen er met Meierijstad precies tussenin, dus we moeten er energie in steken om de contacten te onderhouden. Dat niet alleen: met Laarbeek en Son en Breugel spraken wij over hoe we ons kunnen verbinden en versterken. Daarbij komen thema's als mobiliteit, de A50, Eindhoven Airport, woningbouw, arbeidsmigranten en economische ontwikkelingen aan de orde. Ik merk gaandeweg dat er veel thema's zijn die elkaar raken."
Het verbinden stond in de gesprekken met Van Nunen en een wethouder van Eindhoven eveneens centraal. Meierijstad als deelnemer in AgriFood Capital en Brainport hebben een belangrijke functie in deze regio en maken een flinke groei door. Burgemeester Van Rooij is er voor om kennis en innovatie met elkaar te delen.

Afscheid politiechef
Het is al een tijdje bekend dat Frans Heeres stopt als politiechef van Oost-Brabant. Het afscheid vond afgelopen week plaats. Zijn opvolger is het voormalig hoofd van de landelijke recherche – Wilbert Paulissen. "Met zijn kennis zie ik uit naar de samenwerking. Hij is met innovatief beleid bezig en binnen het politiewerk kunnen we daar veel gebruik van maken. Op het gebied van ICT en data tools. Dat wordt steeds belangrijker en dat ook past bij onze aanpak van ondermijning", aldus de burgemeester.

Verrast tijdens bedrijfsbezoek
Samen met wethouders bezoekt onze burgemeester met regelmaat bedrijven in Meierijstad. Afgelopen week mocht Van Rooij met Jan Goijaarts en Harry van Rooijen naar Van Acht koel- en vriesopslag in Sint-Oedenrode. "Je ziet dan hoe ze daar hard werken aan duurzaamheid. Het bedrijf werkt met zonnepanelen en is bijna 100 procent gasvrij. De samenwerkende koel- en vriesbedrijven in Nederland hebben een afspraak waarbij hun verbruik tijdelijk bij pieken afgeschakeld kan worden. Zo denk je een bedrijf te bezichtigen gericht op het koelen en vriezen en dan blijkt dat zij zeer innovatief omgaan met energieverbruik en opwekking. Ik word iedere keer weer positief verrast waar bedrijven mee bezig zijn. Deze bezoeken geven ons ook inzicht in waar en hoe wij als gemeente onze rol kunnen pakken", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant