De politie en de brandweer zijn gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel.
De politie en de brandweer zijn gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel.

College van B en W wil politiebureau niet kwijt: 'Voor ons onacceptabel'

Politie 1.959 keer gelezen

VEGHEL | Het college van B en W wil er alles aan doen om zowel het politiebureau in Veghel als in Schijndel te behouden. "Het verlies van een van deze twee bureaus is voor ons onacceptabel", aldus burgemeester Kees van Rooij.

Het college van B en W wil het politiebureau in Veghel (eigendom van de nationale politie) kopen. Daarvoor vragen ze de gemeenteraad om krediet. "Voor de aankoop hebben we 850.000 euro nodig en voor de verbouwing 1.3 miljoen euro. Het gebouw is van 1987 en moet verbouwd worden. De verbouwing start vermoedelijk pas in 2020", laat burgemeester Van Rooij weten. Na de verbouwing wil de gemeente het bureau verhuren aan de politie. De ruimte die overblijft moet worden gevuld met andere huurders. "De politie zit in een te grote jas. De nationale lijn is om veel gebouwen af te stoten. Wij zijn bang dat de politie verdwijnt uit Meierijstad en daarom willen we het bureau in Veghel kopen. We kijken voor andere huurders naar politie gelieerde activiteiten of in relatie tot zorg."

Brandweer
De burgemeester wil twee grote steunpunten behouden. "Wij vinden bereikbaarheid, herkenbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie belangrijk." Het gedeelte waar de Veghelse brandweer zit, is al van de gemeente. "Wij willen dit pand behouden. De brandweer kan dan op dezelfde locatie blijven."

Verkopen
Het politiebureau in Veghel blijft, als de gemeente eigenaar wordt, op dezelfde plek. In Schijndel is dat nog niet zeker. "Het pand in Schijndel is van de nationale politie. Zij gaan het verkopen. We moeten even afwachten hoe dat gaat lopen. Wij kiezen er niet voor dat gebouw aan te kopen, maar dat wil niet zeggen dat de politie in Schijndel sowieso verhuist."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant