Hein Seuntjes (L) beoordeelt samen met de gebruiker de lokale verkeerssituatie.
Hein Seuntjes (L) beoordeelt samen met de gebruiker de lokale verkeerssituatie.

'Na negentig minuten laten wij de eigenaar voldaan achter'

Zakelijk 1.187 keer gelezen

VEGHEL | De besturing van een scootmobiel is vrij eenvoudig. "Dit blijkt steeds weer tijdens de eerste lessen: 'Rijden met de scootmobiel' bij ons in de winkel", laat Hein Seuntjes, eigenaar van Scootmobielen Brabant op de Noordkade 3b in Veghel weten. Alle scootmobielen voldoen aan de Europese richtlijnen voor veiligheid.

Volgens Hein is het essentieel dat de nieuwe gebruikers de verkeersregels goed doornemen. Het wordt aanbevolen om een theorieles te volgen, deze les wordt afgerond met een examen. De rechten en plichten van een gebruiker worden tijdens de les uitvoerig besproken. "Wij leveren de scootmobiel thuis bij de gebruiker af. Samen met de gebruiker beoordelen wij de lokale verkeerssituatie en spelen hierop in. Tijdens de privélessen rondom het huis van de nieuwe bestuurder komen alle belangrijke onderdelen aanbod. Er wordt geoefend met het besturen in de bochten en het plotseling remmen via de noodstop. Kortom, na 90 minuten laten wij de nieuwe eigenaar voldaan achter. De optimale mobiliteit en de maximale zelfredzaamheid geeft een groter gevoel van vrijheid."

Bij Scootmobielen Brabant kan men via de zorgverzekeraar volledig gratis een assortiment aan medische hulpmiddelen lenen. Hiervoor is een lidmaatschap van bijvoorbeeld het Groene of Wit-Gele Kruis niet nodig. "Onze medewerkers geven je graag professioneel advies over welk hulpmiddel het beste bij de behoeftes past", aldus Hein.

Website: www.scootmobielenbrabant.nl.
Mail: info@scootmobielenbrabant.nl.
Telefoon: 0413 – 413 452
.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant