Ook dit jaar zijn alle festiviteiten met uitzondering van de Full Moon Party gratis toegankelijk.
Ook dit jaar zijn alle festiviteiten met uitzondering van de Full Moon Party gratis toegankelijk.

Vijf dagen totaal-carnaval in de tent op de Markt

Carnaval 2.121 keer gelezen

VEGHEL | Carnaval in het centrum van Kuussegat is 'Keizersdrôme'. Veel activiteiten voor jong én oud in de grote tent op de Markt van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart. Evenementen, live-bands, artiesten én dj's: het komt allemaal voorbij. 'Haawt oe eigen ie in!' geldt voor iedereen die wil feesten in Keizersdrôme, een coproductie van CV de Kuussegatters, Sligro en de horeca op de Markt.

StukTV met Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens zijn bekend van het mega-succesvolle YouTube-kanaal. Maar StukTV is méér: als dj's breken ze alle clubs, kroegen, zalen en evenementen met hun eigen muziek tot de grond toe af. DJ Bootygo draait heerlijke guilty pleasures in een moombahton-jasje en op veel feesten en festivals (onder andere Festyland) een populaire energieke dj. Op vrijdag 1 maart staan ze tijdens Full Moon Party 0.0 in het Keizersdrôme op de Veghelse Markt (meer informatie op pagina ..).

Superband en té gekke discoshow
Deze zesde editie van Keizersdrôme 2018 zorgt voor sfeer, feest en gezelligheid in het Veghelse centrum. Zaterdagavond 2 maart speelt de Nederfolkband Kennèh Nederpop klassiekers in een Tex-Mex jasje. Hun muziekstijl heeft drie elementen: Rowwen Hèze, dialect en gezelligheid (en lonkt naar Ierse folkmuziek à la The Pogues).
Op zondagavond 3 maart is er feest met de Loco Loco Discoshow. Al jaren een begrip op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands en Paaspop. Deze dj's gaan verder waar anderen stoppen en schakelen moeiteloos tussen ouderwetse gezelligheid en moderne hits. Disco, new wave, rock en onvervalste meezingers, maar ook vette partyknallers en dansplaten van de 90's tot nu. Elke keer verrassen ze met nieuwe onderdelen en nieuwe muziek in hun show.

Veel Kuussegat-evenementen
Voor de carnavalsevenementen van CV de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Op zaterdagochtend voor het ontbijt met de Prins gevolgd door de Sleuteloverdracht en 's middags de prijsuitreiking na de jeugdoptocht. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis en later die middag de prijsuitreiking van de grote optocht.
KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Vanaf 13.30 uur gaat het los met: Liesl van Possenhofen, Otto Lagerfett, Micki Düse én De Alpenzusjes. 's Avonds is het tijd voor een heuse Biercantus.

Hollandse Middag
Dinsdagmiddag kun je lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met de volgende twee artiesten: Tim Schalkx en John West. 's Avonds het Tranenbal: het afscheid van Prins Hannes d'n Derde.

Gratis
Ook dit jaar is alles met uitzondering van de Full Moon Party gratis toegankelijk. Dit is mogelijk omdat de horecaondernemers op de Markt, CV de Kuussegatters en Sligro opnieuw de handen ineen hebben geslagen.
De organisatie heeft nog een gouden tip: 'Plan maar vast vijf dagen vrij in je agenda om lekker te feesten op de Markt in Veghel. Geniet ervan en Haawt oe eige nie in'
Meer info over de programmering en tijden vind je op www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant