Onderzoekend leren.
Onderzoekend leren.

Eerste speel- en leercentrum staat op de Bunders

Onderwijs 887 keer gelezen

VEGHEL | Na maanden van intensief onderzoek en overleg is het zover: Veghel krijgt zijn eerste (integrale) speel- en leercentrum. Dit centrum wordt gevestigd in het gebouw van basisschool 't Heibosch, midden in het groene Bunderspark aan het Lookveld in Veghel. Het wordt een plek voor opvang, onderwijs en vrije tijdsbesteding voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar.

Basisschool 't Heibosch (Skipov), peuterspeelzaal Nijntje Pluis (SPV) en Smallsteps kinderopvang gaan op een meer dan intensieve manier samenwerken waardoor kinderopvang, peuterspeelzaal, onderwijs en buitenschoolse opvang naadloos op elkaar aansluiten. Er wordt gewerkt vanuit één gezamenlijke en gedragen pedagogische visie. Hierdoor wordt een ononderbroken ontwikkeling mogelijk gemaakt voor baby's en peuters tot aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Alle kinderen krijgen hiermee vanaf hun geboorte toegang hebben tot een passende, gezonde en veilige speel-, leef- en leeromgeving. Niet het stelsel, maar het kind staat hierbij centraal. De integrale samenwerking moet leiden tot een betere en warme overdracht voor kinderen, met meer oog voor de talentontplooiing van het individuele kind.
De voorbereidingen voor de verbouwing van het pand zijn inmiddels gestart en worden naar verwachting deze zomer afgerond. Met ingang van het nieuwe schooljaar kan het speel- en leercentrum dan ook echt starten. Het college van B en W geeft SKIPOV toestemming voor de verhuur van een deel van basisschool 't Heibosch aan kinderopvangorganisatie Smallsteps. 't Heibosch kampt met een terugloop van het aantal leerlingen en daarom ook met leegstand.

't Heibosch kampt met een terugloop van het aantal leerlingen
Voorbeeld van ontmoetingsonderwijs
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant