Luuk van de Boogaard sluit de ogen
Luuk van de Boogaard sluit de ogen Foto's Eric Elbers
+audio

Luuk van de Boogaard werd in de morgen vader, maar speelde wel tegen Erp

Voetbal 4.047 keer gelezen

VENHORST | Uitgesproken op de dag dat Senn van de Boogaard in Bernhoven (Uden) het levenslicht zag, speelde vader Luuk van de Boogaard in de middag het duel tegen Erp. Een nacht zonder slaap, het deerde de jonge vader niet. Uiteindelijk werd het geen dubbel feest. Ondanks zijn inzet verloor Venhorst met 0-1. Dit gebeurde door een vroege treffer van Emiel van der Sanden die zich hiermee tevens de metafoor van matchwinner op mocht spelden.

Door: Peter Kuijpers

Ook in Venhorst was 'Jan de Wind' heerser. Voor scheidsrechter Maik Opsteen geen enkele reden om het duel af te blazen. In een fel oranje shirt met korte mouwen weerstond hij net als de 22 spelers het barre weer dat ook in Venhorst een spelbreker was. Venhorsters trekken zich niets aan van het weer. Afspraak is afspraak, dus als die luidt dat er met thuiswedstrijden worsten op de BBQ gaan dan gebeurt dat ook, weer of geen weer. Zo ook in het thuisduel met Erp lagen de knakkers zij-aan-zij te spetteren op de warme BBQ. Over de wedstrijd hebben we één regel op papier staan en dat is de treffer die al na drie minuten achter Venhorst keeper Daan Fonken viel. Joost van Dijk bediende Emiel van der Sanden op maat die wat later bleek een belangrijke en enige treffer van de wedstrijd wist te produceren.



Thijs van Sleeuwen ziet de bal voorbij gaan wat ook geldt voor keeper Dennis van Ballegooy (Foto's Erik Elbers)

Slotoffensief
Het 'voordeel' van voetballen in Venhorst is dat je nergens kunt verschuilen voor zon of regen. Ieder krijgt zijn deel behalve de getrouwen die weggedoken tegen de bestuurskamer ver van het veld bleven kijken. "Watjes mijnheer zijn dat. Wij staan langs de lijn, dan kan je zien wat er gebeurt", wist een doorgewinterde Venhorstse heer deze redactie te melden."  Van voetbal was er amper spraken. De uittrappen van Fonken haalde de middenlijn niet en veel was aan het toeval overgeleverd. Na rust bleek al snel dat Erp beter met het geven van zondagmiddag om kon gaan. Of beter gezegd Venhorst kon weinig profiteren van de wind die diagonaal over het veld waaide. Keeper Dennis van Ballegooy had geluk dat een voorzet van de achterlijn rakelings over zijn goal waaide. Vooral in de slotfase perste de equipe van trainer Joost Janssen er nog een slotoffensief uit, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Luuk van de Boogaard snelde naar de kleedkamer. Verloren of niet, hij moest zich weer melden bij moeder en kind in Bernhoven. Het leven gaat altijd door zelfs bij verlies tegen Erp.


Venhorst: Daan Fonken, Mark van Sleeuwen, Luuk van de Boogaard, Thijn van de Vossenberg, Joris van de Hoven, Teun van de Putten, Rob van Dooren, Jaap Kanters, Thijs van Sleeuwen, Tom van de Boogaard, Mike van Grinsven.

Erp: Dennis van Ballegooy, Rens van der Steen, Joost van Dijk, Luuk Barten, Emiel van der Sanden, Koen van Deurzen, Ruud Delissen, Daan van Hoof, Gijs van den Boom, Ruud Hanenberg, Luuk van der Steen.

Gesprek met keeper Dennis van Ballegooij van Erp en Venhorst-speler Luuk van de Boogaard


HTML5 Audio Player
 

HTML5 Audio Player

Tweede klasse H:
Berghem Sport - Helvoirt 0-2
Venhorst - Erp 0-1
Real Lunet - Vianen Vooruit 0-0
Heeswijk - Sportclub Irene 2-1

Stand
1. SSS'18 16-32
2. Helvoirt 16-28
3. Vianen Vooruit 17-28
4. Erp 15-25
5. Real Lunet 17-25
6. Heeswijk 15-22
7. Volharding 15-21
8. EVVC 15-20
9. Berghem Sport 16-20
10. Venhorst 14-19
11. DAW 14-17
12. Emplina 15-15
13. Sparta'18 15-12
14. Sportclub Irene 14-10

Volgende week
Helvoirt - Heeswijk
SSS'18 - Vianen Vooruit
EVVC - Venhorst
Volharding - Emplina
Erp - Real Lunet
Sportclub Irene - Berghem Sport
DAW - Sparta'18

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant