Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Cindy Langenhuijsen Fotografie
+ FOTO'S

Startersnetwerk officieel gelanceerd: 'Ging beter dan gehoopt'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De allereerste bijeenkomst van het Startersnetwerk van Meierijstad was een succes. Op woensdag 20 maart kwamen 106 (inclusief organisatie) startende ondernemers of ondernemers die overwegen te starten samen in De Afzakkerij in Veghel. Er werden ervaringen gedeeld, verbindingen gelegd en er waren speeddates.

Rachel van de Greef is samen met Lonneke van der Linde het gezicht van Startersnetwerk Meierijstad. Ze sprak na afloop van een mooie start en ziet de toekomst van het Startersnetwerk rooskleurig voor zich. "Het was een succesvolle ochtend. Het ging beter dan gehoopt. De volgende twee evenementen staan al op de planning. Op 8 mei is er kleinschalig evenement en op 22 mei een groter event."

Hilarisch
In De Afzakkerij zat woensdagochtend een gemêleerd gezelschap. Zowel jong en oud en uit alle ambachten waren er ondernemers vertegenwoordigd. Rachel vertelt dat de reacties van de bezoekers positief waren. "Het begin was een beetje angstig, maar daarvoor hadden we comédienne Christel de Laat uitgenodigd. Zij zorgde voor een losse sfeer. Eerst hebben de bezoekers samen ontbeten en daarna was er tijd gereserveerd voor korte speeddates. De ondernemers gingen in een lange rij tegenover elkaar staan en kregen allebei één minuut om zichzelf en hun onderneming te presenteren."

De starters traden daarmee uit de comfortzone. "Het was hilarisch en serieus tegelijk. We hebben vier rondes gehouden. Het grote doel was om verbinding te leggen tussen de ondernemers, de gemeente, de Rabobank en het POM. Volgens mij is dat gelukt. Ik heb in ieder geval veel lovende reacties gekregen op de bijeenkomst."Speeddaten!

Wensen van de starter
Rachel en Lonneke gingen tussen de speeddates door op zoek naar de wensen van de starter. Daaruit kwamen een paar dingen naar voren. "Er is behoefte aan blind lunches, waarin ondernemers de kans krijgen elkaar te leren kennen. Ook is er vraag naar extra informatie op het gebied van marketing, communicatie en social media", zegt Lonneke. Verder is er veel behoefte om elkaar te ontmoeten in een informele sfeer. Rachel vult aan: "Denk aan TEDxVeghel en het businessevent van Paaspop. Daar is veel interesse in. Beide organisatoren hebben al toegezegd een aantal kaarten beschikbaar te stellen."

Helpen
Het Startersnetwerk is een initiatief van de gemeente Meierijstad, Rabobank en Platform Ondernemend Meierijstad (POM). Het Startersnetwerk helpt startende ondernemers hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met collega-ondernemers en overheid.

Deelnemers binnen het Startersnetwerk zijn tot niets verplicht. "Als er behoefte is aan meer één-op-één ontmoeten dan gaan we dat regelen. Net als themabijeenkomsten. Niet interessant voor jou als startende ondernemers? Geen probleem. Je bepaalt zelf waar je naartoe gaat en wanneer je informatie komt inwinnen of vragen komt stellen", legt Rachel uit.

De grootste uitdaging voor Rachel en Lonneke is om een database op te bouwen. De officiële aftrap biedt mogelijkheden. "Ook als je er woensdag niet was dan hopen wij dat starters zich kenbaar bij ons maken. De nieuwe, startende ondernemers zijn van groot belang voor de toekomst van ons ondernemersklikmaat", aldus Lonneke. 

Startende ondernemers kunnen zich kenbaar maken via: starters@pom.nl.

Meer berichten