Honden maken Julianapark in Veghel zwerfafvalvrij (Foto: Martin Hols).
Honden maken Julianapark in Veghel zwerfafvalvrij (Foto: Martin Hols).

Honden maken het Julianapark zwerfafvalvrij

Opmerkelijk 612 keer gelezen

VEGHEL | De Martin Gaus Hondenschool uit Eindhoven was afgelopen zaterdag afgereisd naar het Julianapark in Veghel. Daar werd een hondenclinic georganiseerd in het kader van de Landelijke Opschoondag. Tientallen hondentrainers lieten zien hoe hun trouwe viervoeter ingezet kan worden tijdens het opruimen van zwerfafval zoals plastic flesjes.

Een Hollandse Herder, een Golden Retriever, een jonge Welsh Springer Spaniël en een jonge Appenzeller/Border Collie-kruising, allen cursisten van de Martin Gaus Hondenschool Eindhoven, demonstreerden zaterdag hoe zij zwerfafval als plastic flesjes op kunnen ruimen. De actie vond plaats in het kader van de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland meer dan 3000 opschoonacties georganiseerd waar dit jaar ruim 140.000 mensen aan meedoen.

Rond 10.00 uur stonden alle baasjes met hun honden klaar om te demonstreren hoe zij samen bij kunnen dragen aan een schone omgeving. Eigenaresse en Instructeur Veronica van Ameijde is trots op de actie: "Ik vind het prachtig om te zien hoe het thema 'iedereen doet mee' van de Landelijke Opschoondag hier zo letterlijk uitgedragen wordt. Tijdens het wandelen met de honden kom ik altijd veel afval tegen. Met deze clinic wil ik het zwerfafval rapen stimuleren, door te laten zien hoe dit samen met je hond te doen. Ook voor de dieren is het immers enorm belangrijk om in een schone buitenruimte te kunnen wandelen en spelen."

NederlandSchoon werkt al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant