skills heroes, skills talents, world skills netherlands, amsterdam rai, maart 2019, skills the finals
skills heroes, skills talents, world skills netherlands, amsterdam rai, maart 2019, skills the finals Foto: Paul Tolenaar

Leijgraaf-student Enrico de Bil Nederlands kampioen ICT Beheer

Onderwijs 668 keer gelezen

VEGHEL/OSS | De spannende finales van de Skills Heroes zitten erop. De RAI in Amsterdam was van 20 tot en met 22 maart het decor van gepassioneerde studenten met hart voor het vak waarin ze zich aan het bekwamen zijn. ROC de Leijgraaf was dit jaar met veertien studenten vertegenwoordigd. De 19-jarige Enrico de Bil uit Oss behaalde in de vakwedstrijd voor ICT Beheer goud en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Dinja van Helvoort uit Mariaheide werd tweede in de wedstrijd voor verpleegkundige. Ilse van Dinther uit Boerdonk werd ook tweede in de wedstrijd voor bedrijfsadministrateur.

Dinja (20 jaar) en Ilse (19) eindigden na Enrico als hoogste. De andere leerlingen kwam terecht op viermaal het brons, eenmaal een vijfde plaats, tweemaal een zesde, tweemaal een zevende plaats en een achtste plaats. "Geweldig dat De Leijgraaf met zo'n afvaardiging aan de finales van Skills Heroes deelnam. De sfeer onderling én tijdens de finales was geweldig, teamspirit ten top. Natuurlijk is het gaaf om eerste of tweede te worden maar het gaat om de ervaring, het opbouwen van een netwerk en uitgedaagd worden in je vak", aldus Ben van Berkel, procesbegeleider van Skills Heroes binnen De Leijgraaf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant