Berdy en haar dansgroep van Phoenix Cultuur.
Berdy en haar dansgroep van Phoenix Cultuur.

Phoenix Cultuur én Schijndel samen op podium De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 723 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei uit Veghel organiseert voor het zesde jaar FestiDans, een dansactiviteit waaraan diverse dansgroepen uit de regio deelnemen. Dit jaar maar liefst elf. Op vrijdag 29 maart schittert iedere dansgroep met een eigen choreografie tijdens FestiDans De Show. In het voortraject van FestiDans volgden de deelnemers diverse workshops en bezochten zij de voorstelling van de Junior Company van het Nationale Ballet.

Phoenix Cultuur is goed vertegenwoordigd tijdens FestiDans De Show. Drie groepen uit Veghel (onder leiding van Yvonne den Dekker, Berdy Maertens – Stoof en Kai Tholen) en één groep uit Schijndel (begeleid door docent Elmira van Maris – Amirkhanova) laten hun talent zien op 29 maart.
"Voor deze editie van FestiDans heb ik weer gekozen voor de samenwerking van twee verschillende leeftijdsgroepen. Sommige volgen klassieke dans, sommige daarnaast ook moderne dans of hiphop. Ik vind het een eer om aan dit traject mee te mogen doen. De voorstelling van de Junior Company die we mochten bezoeken werd door al mijn dansers als fantastisch ervaren", aldus Yvonne. Elmira vult: "FestiDans De Show is een parade van allerlei verschillende dansstijlen. Iedere dansschool laat een dans zien van hun eigen stijl. Wij presenteren een spectaculaire klassieke dans."
Berdy vindt dat het danstalent in Meierijstad enorm is. "Bij Festidans komen een paar van deze pareltjes in de schijnwerpers. De combinatie van de coaching, de masterclass en de show is een geweldige manier om deze talentontwikkeling te ondersteunen." Ook een van Berdy's leerlingen komt aan het woord. "Ik vind het leuk om mee te doen aan Festidans om bezoekers in de zaal en andere dansers en danseressen te laten zien wat wij in petto hebben. De workshops tijdens de Masterclass waren heel leuk en vormden een inspiratiebron voor onze dans", vertelt Nicole Nuyen. Yvonne knikt: "Iedereen moet naar deze show komen omdat het geweldig is dat de Blauwe Kei een podium biedt aan zoveel verschillende dansscholen uit Veghel en omgeving."

Tijdens FestiDans De Show voeren elf groepen een dans op. Daarnaast zijn er optredens van CDK Megacrew uit Eindhoven en Davy Denkers (Fro-Fro), bekend van dansgroep Avant Garde. Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD, GTST en de films Onze Jongens en Tuintje in mijn hart, neemt de presentatie op zich. Kaarten kosten 8.50 euro en zijn te reserveren via: www.blauwekei.nl/festidans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant