Jasper van Goor (L) en Maik van Breda (R) zijn de drijvende krachten achter Het Verzet.
Jasper van Goor (L) en Maik van Breda (R) zijn de drijvende krachten achter Het Verzet.
+ Winactie

Nieuw festival in Erp: 'Om acht uur gaat uit respect de muziek uit'

Algemeen 5.673 keer gelezen

ERP | Erp is een festival rijker: Het Verzet. Op zaterdag 4 mei wordt De Bolle Akker omgetoverd tot een vrijheidsfestival. Erpenaren Jasper van Goor (27) en Maik van Breda (25) nemen de organisatie voor hun rekening. "Samen vieren we op een waanzinnige, wilde en gekke wijze dat leven het leven is", aldus het tweetal.

De organisatie belooft de bezoekers 'kanonnen van acts, creatieve helden en overheerlijke foodtrucks'. Een veelzijdig festival dus. "Absoluut, we besteden veel aandacht aan de aankleding. Het moet echt een belevingsfestival worden", vertelt Maik. Jasper vervolgt: "Het idee om een eigen festival te organiseren ontstond begin dit jaar. Vrij laat dus. De vergunningsaanvraag had de gemeente allang binnen moeten hebben." De gemeente vond een bevrijdingsfestival in Meierijstad echter een goed idee en dus toonden ze clementie.

Verjaardagsfeestje
Terug naar het idee. Jasper en Maik hadden het plan om samen een feestje te geven voor hun verjaardag. Op 4 mei verwachten ze 1500 man. Dat mag je dus best een uit de hand gelopen feest noemen. "We hebben het iets uitgebreid", zegt Jasper met een brede glimlach. "In Meierijstad is er qua uitgaan tijdens 4/5 mei niet veel te doen. Ik appte Maik met de vraag: 'Waarom organiseren we geen Bevrijdingfestival'. Hij was meteen enthousiast."

Jasper en Maik hopen op een succesvolle eerste editie. 

Ze zijn er wel achter gekomen dat er stiekem toch best veel bij komt kijken. Maik: "We zijn er bijna iedere avond wel even mee bezig. Het is voor ons ook de eerste keer dat we een festival organiseren. De puzzelstukjes beginnen nu in elkaar te vallen." Jasper en Maik krijgen veel hulp vanuit Erp. Eigenlijk precies zoals Erp bekend staat. "De steun van dorpsgenoten is heel groot. Het wordt een Erpse productie voor Meierijstad. Ons helpt ons. Iedereen is welkom", zegt Jasper.

Speciaal biertje of cocktail 
De line-up biedt veel variatie. "Er kan gedanst worden op R&B, disco, house en classics. De headliners zijn Puinhoop Kollektiv en de Smèrrig Diskjochies." Uit de regio treden onder andere Loud 'N Bright (Erp), Kenss & Boergé (Heeswijk-Dinther) en Bootygo (Veghel) op. "Er komen twee area's. Er kan zowel binnen als buiten worden gedanst. Een bodempje leggen kan bij een van de professionele foodtrucks en genieten van (hopelijk) het zonnetje kan bijvoorbeeld met een speciaal biertje of een cocktail in de hand."

Dodenherdenking
De Erpenaren hebben er zin in. "We vinden het spannend en leuk tegelijk. We hopen natuurlijk op een groot succes", aldus Maik. Tot slot willen de heren benadrukken dat ze de Dodenherdenking zeer serieus nemen. "Om 20.00 uur gaat alle muziek uit en vragen we aan onze bezoekers om respect te tonen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Ik hoop echt dat men hier gehoor aan geeft. Daarna proosten we op het leven", besluit Jasper.

Tickets
Tickets voor Het Verzet Festival op 4 mei kosten 18.50 euro en zijn te koop via Facebook of www.hetverzetfestival.nl. Hard Copies zijn verkrijgbaar bij De Paal, Schansoord, Van Haandel en het tankstation in Erp of bij het UITpunt in Veghel. Het Verzet duurt van 13.00 uur tot 01.00 uur.

Check onze Facebookpagina voor een winactie.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant