Afbeelding

Expositie boekbinden: ambacht gecombineerd met creativiteit

Kunst en cultuur 374 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur houdt tot en met 30 juni een speciale expositie op de Noordkade in Veghel. De expositie staat geheel in het teken van boekbinden. Op dinsdag 2 april om 15.00 uur openen de cursisten, onder leiding van professioneel boekbinder Jos van den Berg, de expositie met hun eigen boekbindwerkstukken.

De groep boekbinders bestaat uit cursisten met zowel veel als geen ervaring. Na het eerste basisjaar bepalen cursisten zelf waar ze aan willen werken. Belangrijk is wel dat er technisch verantwoord gewerkt wordt. Bij ieder werkstuk wordt gewerkt volgens de regels van het boekbinden. Je leert niet alleen dat ene boek maken. Je leert hoe je een boek moet maken, zodat je de techniek op ieder volgend boek kunt toepassen.

Om toch min of meer aan hetzelfde project te werken heeft de groep ook met een thema gewerkt: Annie M.G Schmidt. Iedereen heeft op zijn eigen niveau en naar eigen inzicht een boek gemaakt dat te maken heeft met Annie M.G. Schmidt. Van een eenvoudig boek met harde band, tot een goocheldoos met miniatuurboeken en kleine en grote schriftjes met mooie omslagen als kaft. Of een stukgelezen boek dat is gerepareerd met een mooie doos eromheen, waar het boek automatisch uitkomt als je deze opent. Naast het werken met het thema zijn er nog diverse andere werkstukken gemaakt op ieders niveau: een serie portefeuilles en luxe banden door de beginnende cursist, tot reparaties van oude boeken die gebonden zijn in de originele banden, door de wat meer ervaren cursist.

De expositie boekbinden wordt op dinsdagmiddag 2 april om 15.00 uur officieel geopend in de hal op de begane grond van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. De expositie is daarna nog te bewonderen tot en met zondag 30 juni. De nieuwe jaarcursus boekbinden start op maandag 9 september. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen naar www.phoenixcultuur.nl of bellen naar 0413-782010.
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant