Afbeelding

Mensen met dementie aan het woord in Alzheimercafé

Algemeen 402 keer gelezen

VEGHEL | In het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis in Veghel vertellen op dinsdagavond 16 april mensen die de ziekte hebben wat dat voor hen betekent. Van 19.30 uur tot 21.30 uur gaat een gespreksleider met hen in op wezenlijke vragen. Hoe is het om de diagnose te horen, wat ging er aan vooraf, hoe moet je verder?

Je toekomst ziet er definitief anders uit, ook voor de mensen in je omgeving. Je wereld staat totaal op zijn kop. Periodes van onzekerheid worden afgewisseld met periodes van het is niet waar, boosheid en verdriet. Mensen met dementie vertellen openhartig hoe dit proces bij hen verlopen is en hoe het hen lukte na verloop van tijd de draad van het leven weer op te pakken.

'Aandacht hebben voor de dingen die goed gaan en blijven genieten van het leven', wordt genoemd als de sleutel. Voor de bezoekers is er gelegenheid om te reageren en hun ervaringen te delen. Zij krijgen ook tips over mogelijkheden voor hulp en ondersteuning en er zijn professionals aanwezig, waar mensen terecht kunnen met vragen.
Het Alzheimercafé is elke derde dinsdag van de maand vanaf 19.00 uur open en gratis toegankelijk voor iedereen die iets met dementie heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant