Leefbaarheidsonderzoek woonwijk 't Ven

Algemeen 412 keer gelezen

VEGHEL | Wijkraad 't Ven heeft, in samenwerking met gemeente Meierijstad en Ons Welzijn, in januari een bewonersenquête in de wijk gehouden. Ongeveer een op de vijf huishoudens heeft meegedaan aan het onderzoek. Wijkraad 't Ven is heel tevreden met deze response.

"Uit ervaring weten we dat normaal gesproken het animo om mee te doen aan enquêtes niet zo groot is, maar een op de vijf huishoudens vinden we een mooi resultaat", aldus voorzitter Erwin Heijne. De bewoners van de inmiddels tot volle wasdom gekomen woonwijk waarderen de leefbaarheid met een ruim voldoende. Toch zijn er wel een aantal knelpunten naar boven gekomen, waar de wijkraad graag in samenwerking met de gemeente Meierijstad en Ons Welzijn meer aandacht aan willen schenken. Een van de knelpunten is bijvoorbeeld het parkeerprobleem en rijgedrag in de wijk. Interessant is te vermelden dat dit probleem in de hele wijk speelt en niet alleen in een specifiek gedeelte. Daarnaast zijn honden- en katteneigenaren ook veroorzakers van overlast, wellicht zonder dat ze het zelf weten.

De resultaten van het onderzoek worden op woensdag 17 april om 19.30 uur gepresenteerd in De Hintel. Alle bewoners zijn van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen en mee te praten over mogelijke oplossingen voor de knelpunten. Daarnaast is deze avond een goede gelegenheid om kennis te maken met de leden van de wijkraad, vertegenwoordigers van Ons Welzijn en de buurtadviseur van gemeente Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant