Rob Manders kopt over tijdens Handel - Boekel Sport Foto Peter Kuijpers
+audio

Handel winnaar in donderdagavond derby met Boekel Sport

Voetbal 1.206 keer gelezen

HANDEL – Deze wedstrijd was een paar maal afgelast. Vanavond vond hij eindelijk doorgang voor een redelijk opgekomen publiek voor deze derby. Het mooie voetbal bleef achterwege wel was er veel strijd zonder dat het ook maar een keer ontspoorde. Bovendien ontging scheidsrechter Ruud van de Rijt maar weinig. De arbiter uit Venhorst was met de fiets om het lokale karakter nog maar eens aan te dikken. Handel opende door een fraaie treffer van Gijs Bexkens waar Twan Merks uit een vrije trap gelijk maakte. Na rust was het Jeff Rijksen die de winnende binnenschoot. Maar liefst vier treffers, eerlijk verdeeld, werden om diverse redenen afgekeurd.

Het veld op De Eikenwal lag er goed gecoiffeerd bij. Alleen de ijzige oostenwind was nog wat spelbreker. Ondanks dat Boekel Sport sterk begon was het gastheer Handel dat via Gijs Bexkens een 1-0 voorsprong nam. Keeper Jesse Zwanenburg ging onder het schot van Bexkens door dat vanaf rechts de zestien indraaide en als voorzet leek bedoeld. Gedurende die periode daarna waren het de bezoekers uit Boekel die op jacht gingen naar de gelijkmaker. Tim Schuijers was er dichtbij, maar zijn omhaal ging naast. De gelijkmaker kwam uit een snoeihard genomen vrije trap van spits Twan Merks in de 26e minuut. De bal sloeg als een granaat achter de aan de grond genagelde Venhorst doelman Tijmen Brouwer. Acht minuten later kreeg Merks in de herkansing dit kunststukje te herhalen al was de afstand nu groter. Ditmaal voorkwam Brouwer een doelpunt door de bal corner te tikken. Handel leek alsnog met een voorsprong te gaan rusten, maar de bal was in de optiek van grensrechter Bart Verhagen van Boekel Sport eerste achter geweest. Van de Rijt nam het over en daar kon hij best eens gelijk in hebben.

Slotoffensief
Na rust opnieuw een van de vele afgekeurde treffers ook nu was de bal achter de lijn geweest en bovendien werd keeper Brouwer te fel aangevallen in zijn keepersgebied. Rijksen kwam kort hierna één-op-één met de Boekelse doelman die met een reflex reddend optrad. Handel werd dwingender en aanval na aanval golfde richting de Boekelse veste. Toch hadden de bezoekers in die fase de 1-2 kunnen scoren, maar Juul Hurkmans kopte van dichtbij de bal naar beneden op de schoen van Handel doelman Brouwer. Handel bleef drukken en kreeg loon naar werken in de 77e minuut. Ervaren rot Jeff Rijksen, ooit al gepokt en gemazeld in bij Gemert, krulde de bal in de verre hoek buiten bereik van Zwanenburg binnen: 2-1. Boekel Sport zette alles op alles voor een slotoffensief wat leek te lukken, maar opnieuw ging de vlag omhoog en ging de Boekel Sport treffer in de 88e minuut niet door. In blessuretijd scoorde Rijksen nog de 3-1, maar of het zo moest zijn ook deze treffer vond geen genade in de ogen van Van de Rijt en gezien zijn prima optreden zal het gelijk bij de arbiter gelegen hebben.