Lune (5) mocht als eerste haar bidon vullen. Wethouder Van der Pas helpt een handje.
Lune (5) mocht als eerste haar bidon vullen. Wethouder Van der Pas helpt een handje.

Watertappunt in Eerde: 'Water drinken hoort bij een gezonde levensstijl'

Algemeen 1.032 keer gelezen

EERDE | Op het Sint Antoniusplein in Eerde is vrijdagochtend rond 09.30 uur een waterttappunt in gebruik genomen. De vijfjarige Lune Dortmans uit groep 1 van basisschool Petrus en Paulus mocht als eerste haar bidon vullen met water.

De ochtend begint sportief met een speciaal ingestudeerd dansje. Ongeveer vijftien leerlingen van de Eerdse basisschool nemen het voortouw en de rest volgt gestaag. Daarna is het tijd voor de plichtplegingen. Juffrouw Kristel legt de link met de Koningsspelen die vandaag door heel Nederland worden gehouden. "Het is een gezellige, sportieve en gezonde dag. Water drinken is gezond en daarom zijn we hier." Wethouder van de gemeente Meierijstad Coby van der Pas vult aan: "Water drinken hoort bij een gezonde levensstijl. Ik ben erg blij met dit watertappunt in Eerde. Het doel is om alle kernen van Meierijstad te voorzien van zo'n punt. Veghel, Erp, Sint-Oedenrode, Schijndel en nu dus Eerde zijn voorzien. De andere acht kernen volgen zo snel mogelijk. Op Olland en Boerdonk (door werkzaamheden aan de beide dorpen wordt hier nog even gewacht red.) na nog voor de zomer", aldus de wethouder.

Financiële steun
'Krijgt Wijbosch er ook eentje!?', klinkt het vervolgens angstig uit het publiek. Eén van de kinderen komt uit Wijbosch en wil ook wel zo'n watertappunt. Eric Rath, voorzitter van Rotary Meierijstad, stelt het mannetje gerust: "Ja, daar komt er ook een te staan."
De Rotary verleent financiële steun voor de watertappunten in heel Meierijstad. Eric legt uit waarom ze dit doen: "Wij hechten veel waarde aan een gezonde levensstijl. Water drinken hoort daar absoluut bij." De Rotary hoopt, nadat alle kernen zijn voorzien van een tappunt, het aantal watertappunten in Meierijstad verder uit te breiden. Het is bedoeling om daar prominente plekken voor te zoeken waar veel mensen en kinderen komen. Denk aan speeltuinen, parken en (school)pleintjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant