Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

'Leuk, spannend en sportief programma' tijdens Koningdag

  •   keer gelezen

REGIO | In de gemeente Meierijstad is er tijdens Koningsdag van alles te doen. Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag. "We duimen voor stralend weer op 27 april zodat iedereen volop kan genieten van allerlei leuke, spannende en sportieve activiteiten. Hieronder een overzicht van de bij de gemeente Meierijstad bekend gemaakte activiteiten", aldus de gemeente.

Eerde
Om 9.00 uur verzamelt de basisschooljeugd zich in de pastorietuin om daarna al spelletjes spelend uit te waaieren over het gehele dorp.

Erp
Open Errup wordt georganiseerd op 26 april van 20.30 uur tot 1.00 uur. Lokale dj's en een band zullen het publiek vermaken. Op Koningsdag wordt er 's middags een 'familiedag' georganiseerd. Kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn virtual reality spelen, een klimwand en een luchtkussen. Ook is er voor de liefhebbers een fietstocht.

Mariaheide
Op het Dobbelsteenplein in Mariaheide wordt vanaf 13.30 uur een Zeskamp georganiseerd. Ook is er een modeshow en een prijs voor de mooist verklede deelnemer. En ook in Mariaheide wordt er gefietst.

Schijndel
Alweer voor de dertiende keer is iedereen welkom bij het meezingfestijn 'Skêndel Zwingt' dat op 26 april 's avonds in de tent aan De Steeg georganiseerd wordt. Ook op Koningsdag zelf is er weer van alles te doen in Schijndel. Zo is er om 12.30 uur het versierde fietsen defilé en de parade, kunnen liefhebbers elkaar vanaf 13.30 uur ontmoeten om een kaartje te leggen en is er van 13.00 uur tot 17.00 uur een kindervrijmarkt. Daarnaast is er 'De Smaakfabriek' met optredens in de tent en wordt er op de Markt van 13.00 uur tot 17.00 uur een vrijmarkt georganiseerd.

Sint-Oedenrode
Om 10.00 uur wordt op het Oranjeplein (Kerkplein) de dag officieel geopend met het hijsen van de Nederlandse vlag en het Wilhelmus. Daarna is er van alles te doen in Rooi. Zo is er een vrijmarkt en geraniummarkt, kunnen de kinderen los met stoepkrijt, wordt er gratis geschminkt, is er een interactief circus en livemuziek. Om 16.30 uur wordt de winnende koningskroon bekend gemaakt. In Odendael is er om 11.00 uur een Oranjeconcert, gevolgd door een brunch en om 14.00 uur een kaarttoernooi.

Veghel
Koningsdag in Veghel start om 10.00 uur. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich met hun versierde fiets of skelter melden op het Meijerijplein. Om 10.30 uur vertrekt onder begeleiding van het Sint Barbara Gilde daar de optocht richting Markt. De Bloemenwijk organiseert bij Wijkgebouw De Bloemfontein vanaf 9.45 uur een zeskamp. De spelletjesmiddag start er om 14.00 uur. In winkelcentrum De Bunders wordt van 12.00 uur tot 17.00 uur bij De Spil een Koningsfeest georganiseerd. In MFC De Magneet in de Leest barst het vanaf 14.00 uur los als daar de Koningsspelen starten.

Zijtaart
De kinderen staan te trappelen om om 13.30 uur met hun prachtig versierde fietsen een rondje door het dorp te maken. Aansluitend is er op het kerkplein een spelletjesmiddag.

Meer berichten