Patrick, Erik, Marco, Erwin, Linda, Jacqueline, Cristian en Harrie gaan zich inzetten voor het goede doel.
Patrick, Erik, Marco, Erwin, Linda, Jacqueline, Cristian en Harrie gaan zich inzetten voor het goede doel.

Veghelaren met Team Verano naar de top

Algemeen 3.126 keer gelezen

VEGHEL | Bij het Bestse bedrijf Verano houden ze van uitdagingen. Dat is maar goed ook. Daar hebben ze bij Verano namelijk iedere dag mee te maken. Nu staat er een hele andere uitdaging op de agenda: Alpe d'HuZes. Tien collega's zijn al maanden aan het trainen. Van dat clubje komen Erwin Kuis, Cristian van den Broek en Gerard de Kock uit Veghel. Dé dag komt gestaag dichterbij en de eerste doelstelling is al gehaald.

De ziekte kanker loopt voor veel mensen als een rode draad door het leven. Vrijwel iedereen krijgt er direct of indirect mee te maken. Dat is vooral bij Verano de laatste jaren duidelijk zichtbaar geweest. "Binnen ons bedrijf zijn we te veel op begrafenissen geweest van familie van collega's", vertelt algemeen directeur Harrie van Zutphen. "Veelal was de oorzaak kanker. We hebben met een groot aantal collega's van dichtbij gezien hoe deze ziekte zowel patiënt als omgeving meeneemt in een grote, zwarte draaikolk naar beneden. We raakten hierover aan de praat binnen Verano en van het een kwam het ander. Een aantal van ons heeft eerder deelgenomen aan Alpe d'HuZes en is enthousiast geraakt over dit evenement. De combinatie van een goed doel en sportieve uitdaging, waarin ook afzien ligt opgesloten, maakt het een bijzonder evenement. We willen graag ons steentje bijdragen aan het onderzoek naar geneesmiddelen tegen kanker omdat we deze ziekte niemand gunnen. Van daaruit is Team Verano ontstaan met aanvankelijk negen medewerkers van Verano waar later nog een persoon aan is toegevoegd van huisleverancier Koflex."

Hoeveel geld willen jullie ophalen en hoe?
"We wilden als team 50.000 euro ophalen, maar zijn hier al overheen. We zijn dan ook erg blij met alle donaties van mensen en bedrijven die ons een warm hart toedragen. Het doel blijft na de 50.000 euro om zoveel mogelijk binnen te halen. Het hogere doel is om zoveel mogelijk geld binnen te halen, zodat kanker op z'n minst een controleerbare ziekte wordt. We hebben daarbij tal van activiteiten opgezet waarbij nu de loterij de meeste aandacht verdient. Kanker is een negatieve loterij waarbij eenieder een lotje heeft. Team Verano heeft nu een positieve loterij opgezet waarbij je kiest of je een lot koopt. Deze keuze houdt wel in dat je geld 100 procent naar het goede doel gaat want alle prijzen zijn gesponsord."

Hoe kijk je persoonlijk naar de uitdaging. Lig je op schema?
"Van nature ben ik een intervalsporter dus ik denk dat dit een zeer heftige duursport uitdaging wordt. Omdat ik de eerste keer deelneem, weet ik niet of ik op schema lig. De echte test komt binnen een week of twee als we een paar keer in de heuvels/bergen hebben gefietst. Ik blijf in ieder geval binnen de grenzen van het gezinsleven zo veel mogelijk trainen en dan zien we het wel. Het hoogste doel is zo veel mogelijk geld ophalen in de strijd tegen kanker! Hoe vaak omhoog is deels een egokwestie en daar draait dit evenement niet om."

Doneren kan op: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Verano/alpe-dhuzes-captain. Daar is ook meer informatie te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant