Afbeelding

Autogarage vol met drugs, vijf arrestaties

Politie 4.731 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | In een onderzoek naar drugshandel hield de politie dinsdag in een garagebedrijf in Heeswijk-Dinther vijf mannen aan in de leeftijd van 19 tot 51 jaar uit Oosterhout en Schijndel. In het bedrijf werd een flinke hoeveelheid drugs gevonden.

Het ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant kreeg eerder dit jaar informatie binnen over een vader en zoon uit Schijndel. De twee zouden zich bezighouden met de handel in cocaïne. Voor de recherche reden om een uitgebreid onderzoek te beginnen naar de handel en wandel van vader en zoon.

Criminele activiteiten
Het onderzoek leidde dinsdag tot een inval bij het garagebedrijf van de zoon in Heeswijk-Dinther. Al gauw bleek dat ze daar met hele andere zaken bezig waren dan met het repareren en verkopen van auto's: "Wij denken dat de loods van het bedrijf werd gebruikt voor het uitvoeren van allerlei criminele activiteiten", zo vertelt de leider van het onderzoek. Het vermoeden van de recherche werd gevoed door een flinke drugsvondst. Tijdens de doorzoeking werd zo'n zeven kilo cocaïne, zes kilo hennep, drie geperste blokken hennep en driehonderd kilo versnijdingsmiddelen gevonden. 

Arrestaties
In de garage waren op het moment van de inval vijf mannen aanwezig, waaronder de vader en zoon uit Schijndel. Ze werden net als drie andere mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Nieuwe doorzoekingen
Woensdag werden ook een woning en een garagebox in Schijndel doorzocht. In de box werden naast vijfhonderd gram hasj ook spullen gevonden om een hennepkwekerij op te bouwen. In totaal werd voor ongeveer drieduizend euro aan contant geld gevonden.

Het onderzoek gaat volop verder. Vader en zoon zitten nog vast, net als een 45-jarige man zonder vast woonadres.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant