Robbert Knipping (9) kopte ook vanmiddag in Tegelen de gelijkmaker binnen.
Robbert Knipping (9) kopte ook vanmiddag in Tegelen de gelijkmaker binnen. Archieffoto Peter Kuijpers

2H: Volharding met klein verschil langs Helvoirt, EVVC virtueel op nacompetitieplek

Voetbal 2.167 keer gelezen

Met EVVC is het sportief gezien goed mis. Vanmiddag verloren de Vinkelaren met 0-1 van competitielaatste Sparta'18. Erp nam de kop in 2H. Hierover later een groot uitgebreid live verslag met audio commentaren. Volharding won keurig uit bij Helvoirt waar Venhorst verloor bij Emplina dat de gevarenzone weer nipt kon verlaten.

Venhorst kon opnieuw niet winnen vanmiddag. In Empel werd er met 2-1 verloren van Emplina. Een gelijk opgaand duel waar de gelukkigste drie punten binnensleepte. Na een 0-0 ruststand opende Emplina in de tweede helft naar 1-0 en kort hierna naar 2-0. Venhorst kwam via Thijs van Sleeuwen nog terug naar 2-1, maar daar bleef het bij. Joost Janssen: "Teveel bal verlies en verkeerde keuzes deden ons de das om. Geen goede wedstrijd helaas", aldus de trainer Venhorst.

Sportclub Irene – DAW Schaijk 2-2
De zespuntenwedstrijd eindigde op de valreep in een terecht gelijkspel. De wedstrijd kenmerkte zich door weinig goed voetbal, wat op de slechte grasmat ook niet mogelijk was. Na een kwartiertje opende namens DAW Bas van der Ven, hij pikte een afvallende bal op en gaf Corik Megens de gelegenheid de score te openen naar 0-1. Echter in de 30ste minuut stond het alweer gelijk. Na rust twee gelijkwaardige ploegen waar de gastheren de leiding namen in de 72ste minuut. Jaap Maathuis zag in die fase rood en kon vertrekken. In het ultieme gedeelte van de wedstrijd was het Robbert Knipping die een voorzet vanaf links van Bart Vos met het hoofd doeltreffend afrondde.

EVVC – Sparta'18 0-1
Het gaat niet lekker bij EVVC dat is de simpele constatering. De ploeg van trainer Stephan Hesemans ging vanmiddag op eigen veld opnieuw onderuit. Laagvlieger Sparta'18 won niet ongelukkig met 0-1 in de slotfase van de wedstrijd vanaf de elf meter stip na vermeend vasthouden. Trainer Stephan Hesemans: "Vandaag waren we niet goed genoeg in de afronding. Kans op kans gehad, zowel de eerste- als de tweede helft. Zelfs een penalty net voor rust en een kans voor open doel in de tweede helft mochten niet baten. Inzet was meer dan honderd procent. Geluk maar ook kwaliteit, zo eerlijk moeten we zijn, ontbrak vandaag."

Helvoirt – Volharding 2-3
Volharding heeft vorige week vertrouwen getankt door de derby te winnen bij SSS'18, de winnaar van de tweede periode. Vanmiddag moest de winnaar van de eerste periode Helvoirt er eveneens in eigen huis aan geloven: 2-3. Net als tegen SSS'18 speelde Volharding met dezelfde basiself en hetzelfde systeem 3-5-2. Twee weken achtereen bleek dat, in combinatie met een grote dosis strijdlust, de sleutel tot succes. Eén van de spaarzame uitbraken van Helvoirt leidde vlak voor rust tot een hoekschop en een onverdiende voorsprong voor de gastheren. Menno van Hattum kopte de corner feilloos binnen: 1-0. Volharding bleek niet onder de indruk en had het geloof om in dezelfde bezetting de tweede helft de score om te kunnen buigen. En dat lukte uitstekend. Opeens vielen de doelpunten als rijpe appelen. In de 49e minuut was het Kas van den Bosch, die met zijn handelsmerk 'een afvallende bal' de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 1-1. Even later bewees Volharding-keeper Roel van Rens weer eens zijn waarde toen hij fabelachtig redde op een kopbal van Stijn van Gils. In de 57e minuut zette Mark Blenckers Volharding op voorsprong: 1-2. Vijf minuten later was het echter opnieuw gelijk. Weer was Menno van Hattum met een kopbal de doelpuntenmaker: 2-2. Twintig minuten voor tijd werd Melvin de Klijn binnen de zestien gevloerd door Stijn van Gils, waarna scheidsrechter Sander Huijs uit Meterik terecht naar de stip wees. Omdat Melvin de Klijn vorige week tegen SSS'18 had gemist vanaf elfmeter, was het nu aan Kevin Reijnders om de pingel te trappen. De 31-jarige speler uit Maashees schoot onberispelijk raak: 2-3. In de laatste twintig minuten hield Volharding vervolgens vrij eenvoudig stand en aan de stand veranderde dan ook niets meer. Daarmee won Volharding van Helvoirt met precies dezelfde uitslag als vijf weken geleden in eigen huis.