Erp keeper Dennis van Ballegooij heerst in zijn keepersgebied en daarbuiten
Erp keeper Dennis van Ballegooij heerst in zijn keepersgebied en daarbuiten Foto: Peter Kuijpers
+audio

Erp pakt koppositie in 2H na winst op Heeswijk

Voetbal 2.095 keer gelezen

ERP – Het was geen wedstrijd met goed voetbal. Dat is wat de laatste drie wedstrijden mankeert aan voetbalclub Erp. Wel de volle negen punten en die pakt ze niemand meer af. Vanmiddag won Erp met 2-0 van het bezoekende Heeswijk door doelpunten van Emiel van de Sanden die beide treffers voor zijn rekening nam. De Erpenaren gaan nu SSS'18 voorbij en zijn een serieuze kandidaat voor de titel in 2H.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk dat afgelopen paasmaandag nog met 0-1 won bij Venhorst kon dat in Erp niet herhalen. Wel zag trainer Stef Sijbers wat spelers uit zijn ziekenboeg terugkomen waaronder Sten van den Berg die een basisplek had centraal achterin. Collega Jurgen van Wanrooij kende geen problemen en kon zijn ideale elf aan de aftrap brengen. Een redelijk opgekomen publiek voor deze derby met een hoog Blauw Geel'38 gehalte onder de toeschouwers. Al in de tweede minuut moest keeper Niek van Zutphen zicht strekken naar de hoek op een Erpse inzet en tikte de bal corner. Heeswijk counterde dapper, maar schiep zich amper mogelijkheden. De beste was er nog voor jongeling Ries van Alebeek, maar zijn inzet ging over het doel van Dennis van Ballegooij die goed keeperswerk liet zien. In de 36e minuut kwam Erp aan de leiding. Emiel van der Sanden speelde zich simpel vrij en drukte vakkundig af in de verre hoek: 1-0. Het verwijt aan Heeswijk kan zijn dat het de Veghelaar geen strobreed in weg wist te leggen.



Koen van Deurzen kopt (10) Olivier de Schouwer komt het hoogst (12)

Dieuwe van der Heijden
Na rust was het Heeswijk dat ging voor de gelijkmaker. Maar de eindstoot ontbrak en waren de aanvallen te mager om het centrale Erpse duo in de problemen te brengen. De trainers van beide teams sloegen druk aan het wisselen en de wedstrijd verloor nog meer glans de vele blessure behandelingen. De ingevallen Bob Verhagen moest zelfs met de brancard van het veld gebracht worden wat later weer mee leek te vallen. Omdat Van Wanrooij al drie maal had gewisseld moesten de Erpenaren de laatste tien minuten het in ondertal zien te klaren. Dat ging de Erpenaren het beste af. Zeker toen de ingevallen Dieuwe van der Heijden de bal op een presenteerblaadje afleverde bij Emiel van der Sanden die slechts in hoefde te tikken: 2-0. Een Erpse supporter wist deze redactie nog te melden dat Van der Heijden het Guinness Book of Records warmlopen op zijn naam heeft. Voor wat het waard is. Erp is volgende week vrij en gaat op 12 mei uit naar Helvoirt. Een week later komt SSS'18 naar Den Uil wat wel eens dé beslissing zou kunnen zijn. Trainer Ruud Vermeer van SSS'18 zag het allemaal aan zondagmiddag en heeft vast zijn plannetje getrokken.




Erp: Dennis van Ballegooy, Gijs van den Boom, Rens van der Steen, Joost van Dijk, Roy Verhagen, Luuk Barten, Emiel van der Sanden, Koen van Deurzen, Ruud Delisse (82. Marcel Claasse), Ruud Hanenberg (78. Bob Verhagen 85. Uitgevallen), Luuk van de Steen (72. Dieuwe van der Heijden)

Heeswijk: Niek van Zutphen, Gerke van den Akker, Sten van den Berg, Dirk Verdonk (56. Tom Sleddens), Dylan Davies (80. Olivier de Schouwer), Danny Aarts, Coen van Beljouw, Stef Adank, Max Sluiter, Stef Schuurmans (70. Juul Heerkens), Ries van Alebeek.

Uitslagen tweede klasse H:
Erp-Heeswijk 2-0
Emplina-Venhorst 2-1
Sportclub Irene-DAW Schaijk 2-2
Helvoirt-Volharding 2-3
EVVC-Sparta'18 0-1

Stand tweede klasse H
1.Erp 23-45
2.SSS'18 23-43
3.Real Lunet 23-41
4.Vianen Vooruit 22-34
5.Volharding 22-34
6.Heeswijk 23-34
7.Helvoirt 23-33
8.Venhorst 22-27
9.DAW Schaijk 22-26
10.EVVC 22-26
11.Emplina 22-25
12.Sportclub Irene 21-24
13.Berghem Sport 22-23
14.Sparta'18 22-16

Programma zondag  5-mei
Vianen Vooruit-Venhorst
DAW Schaijk-Volharding
Emplina-EVVC
Sportclub Irene-Sparta'18

Donderdag 9-mei
Sportclub Irene-Berghem Sport

Gesprek met  Stef Sijbers en Jurgen van Wanrooij trainers van respectievelijk Heeswijk en Erp


HTML5 Audio Player

TML5 Audio Player


HTML5 Audio Player
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant