Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Onder het genot van een ontbijt inspireerde social mediagoeroe Herman Couwenbergh de ondernemers
Onder het genot van een ontbijt inspireerde social mediagoeroe Herman Couwenbergh de ondernemers

Startersnetwerk neemt starters mee in de wereld van social media

  •   keer gelezen

VEGHEL | Na een succesvolle aftrapbijeenkomst in maart kwamen woensdagochtend ruim dertig startende ondernemers bijeen voor een kennissessie over social media. Onder het genot van een ontbijt inspireerde social mediagoeroe Herman Couwenbergh de ondernemers over het gebruik van social media als onderdeel van hun business.

Herman gaf een aantal bruikbare tips voor het inzetten van onder andere Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest en Instagram om zo meer zichtbaarheid te creëren voor de startende onderneming. De gouden tip van Herman: "Zoek vooral de interactie op en help je doelgroepen verder vooruit middels jouw advies. Zo maak je jezelf populair. Onthoud dat niemand van reclamefolders houdt, dus maak van jouw social media accounts een vakblad."

Vervolgsessie
Uit de positieve reacties van de starters bleek dat de sessie veel nieuwe inzichten gaf waarmee ze gelijk aan de slag konden. "Een snelle presentatie met genoeg diepgang. Zelf houd ik erg van snelheid en Herman weet duidelijk waar hij het over heeft", vertelt prestarter Hanneke van der Velden. Ook gaven de starters na afloop aan dat ze graag een vervolgsessie willen met een meer praktische insteek. "We gaan deze kleinschalige kennissessies vaker organiseren. Je merkt dat starters dan nog sneller met elkaar in gesprek gaan. Ook voor dit onderwerp geldt dat starters elkaar juist kunnen helpen", vindt Lonneke van der Linde, coördinator van het Startersnetwerk.

Bob Hutten
Het Startersnetwerk is een initiatief van de gemeente Meierijstad, Rabobank en Platform Ondernemend Meierijstad (POM). Het Startersnetwerk helpt startende ondernemers hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met collega-ondernemers en overheid.
Ben jij een startende ondernemer en wil je de volgende keer ook aansluiten? Meld je aan via: starters@pom.nl. De eerstvolgende bijeenkomst 'Valkuilen en blunders in het ondernemerschap' met spreker Bob Hutten staat gepland op woensdag 22 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Verspillingsfabriek in Veghel.

Meer berichten