Afbeelding

Pop & Colour borrelt van de creativiteit

Kunst en cultuur 873 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Het evenement Pop & Colour staat voor muziek, entertainment én … creativiteit. Daarom is er ieder jaar een creatieve markt vol met aanbod uit heel Meierijstad. De Veghelse 'knuffelkoningin' Cora Hoes-Meijer laat via deze weg alvast van zich horen. Uiteraard zien ze iedereen in het weekend van 25 en 26 mei graag bij hun kraam in Park Kienehoef.

Cora Hoes-Meijer:
"Van beroep ben ik adviseur onderhoud. Een totaal andere vakdiscipline dan waar ik in mijn vrije tijd mee bezig ben …. Namelijk knuffels haken. Een paar jaar geleden was ik op zoek naar leuke patronen en garens om knuffels mee te haken. Niet de standaard knuffels die je overal in de winkel ziet... nee net wat anders. Maar er waren geen garen en patronen te vinden in Nederland die aan mijn wensen voldoen. Dan start de zoektocht op internet en kwam ik uit bij een aantal Noorse, Deense en Zweedse ontwerpsters met prachtige boeken. Boeken en garen besteld en aan de haak. Ieder knuffel die ik haak is uniek. Ze krijgen allemaal een naamkaartje waar mijn vader met veel liefde en in prachtige letters een naam op schrijft. Inmiddels is deze hobby wat uitgegroeid. Ik heb een eigen logo ontworpen, een kleine webwinkel gebouwd, Facebook en Insta (Madebycora) aangemaakt en samen met de knuffels op vele beurzen gestaan. Maar als een kleine ondernemer heb je ook kleine en wat grotere dromen. Een van die dromen is eigen knuffels ontwerpen, haken en vervolgens het patroon van deze knuffels uitgeven in de vorm van eigen patronenboekjes. Sinds kort is deze droom uitgekomen. Ik heb een serie knuffels ontworpen genaamd de Eigengijsjes. Mijn verwachtingen wat betreft het Pop & Colour zijn het ontmoeten en in contact komen met allerlei creatieve mensen. Want wat is nu leuker dan op een zonnige dag en in mooie omgeving met creatieve mensen te spreken over je passie en ideeën die ronddwalen in je hoofd?"


Pop & Colour Festival blaast vijf kaarsjes uit. Een eerste lustrum en dat wordt groots gevierd met niet één, maar twee festivaldagen. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is Streekpark Kienehoef het decor voor dit culturele festival voor het hele gezin. Op zondagavond bereikt het festival haar hoogtepunt met een optreden van Trijntje Oosterhuis, met een éxtra feestelijk tintje.
Zaterdag wordt het festival om 16.00 uur feestelijk geopend door het CHV Academy kinderkoor. Aansluitend is er een muzikaal programma met als thema de Circle of Talent. Dit programma is tot stand gekomen met steun van de CHV Academy, een samenwerkingsverband dat als doelstelling heeft om jong talent te stimuleren. Op het podium dus veel jeugd uit heel Meierijstad.
Zondag is vanaf 12.00 uur een complete festivaldag met voor ieder wat wils. Op het grote podium zijn doorlopend optredens van de jonge bands van Pop & Co Bandcoaching, er is de festivalmarkt met kunst en creativiteit en veel workshops en kinderactiviteiten, circus en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Nieuw is dit jaar het Heldentheater, waar in samenwerking met diverse verenigingen uit Meierijstad optredens en theaterworkshops voor en door kinderen zijn. Het festival wordt zondagavond vanaf 19.30 uur afgesloten met een bijzonder optreden van Trijntje Oosterhuis. De toegang is gratis. De complete programmering kun je vinden op www.streekparkkienehoef.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant