Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Zo moet de kapel er ongeveer uit komen te zien.
Zo moet de kapel er ongeveer uit komen te zien.

'Laatste eerbetoon' aan de zusters Franciscanessen

  •   1513 keer gelezen

VEGHEL | 175 jaar geleden werd de congregatie van de zusters Franciscanessen in Veghel gesticht. Dit jaar staat Veghel stil bij het jubileum van de zusters. Onlangs werd de stichting 'de Kapel van de Toekomst' opgericht. Zij willen namens de Veghelse gemeenschap de zusters een kapel aanbieden. "Daarmee willen we dankbaarheid tonen aan wat de zusters betekenen en hebben betekend voor Veghel", aldus Annemie Burger namens het organisatiecomité. Op 14 juni start, tijdens een Zomeravondfeest in de kloostertuin, de verkoop van de 'bouwsteentjes' voor de kapel.

De Kapel van de Toekomst is een initiatief van een klankbordgroep uit Veghel. Het moet een blijvende herinnering worden voor de inzet van de zusters. Het kapelletje wordt gebouwd in de kloostertuin, die in de toekomst openbaar en voor iedereen toegankelijk wordt.

Hier komt de nieuwe kapel te staan.

Francesca Verwegen, ook lid van het organisatiecomité, legt uit dat het een cadeau moet worden namens heel Veghel. "We hopen dat de Veghelse gemeenschap er samen met ons de schouders onder wil zetten. Voor de realisatie van de kapel is ongeveer 200.000 euro. Om dit bedrag bijeen te brengen, worden er zogenaamde 'bouwsteentjes' te koop aangeboden. Iedereen die wil helpen en de zusters Franciscanessen wil eren en bedanken - zowel particulieren als bedrijven, verenigingen en instellingen - wordt in de gelegenheid gesteld om hun eigen 'bouwsteentje' bij te dragen. Ze mogen zelf bepalen hoeveel geld ze doneren."

Dank
Francesca en Annemie vinden het belangrijk dat het een cadeau van heel Veghel wordt. "Daarom hopen we ook dat er veel Veghelaren een bouwsteen willen kopen. Het is een laatste kans om onze dank te betuigen. Zie het als een laatste eerbetoon", vertellen ze. Annemie hoopt dat de bouw daarna snel kan beginnen. "De zusters worden ook steeds ouder. Het zou leuk zijn als ze er zelf nog iets van meekrijgen."

'Bouwsteentjes'
Op 14 juni wordt er in en om de kloostertuin en in het bijzijn van de zusters de aftrap verricht van de verkoop van de 'bouwsteentjes'. Sopraan Wilma Bierens uit Veghel geeft een voorproefje van haar mooiste 'Summer Classics', samen met bariton Bert Simhoffer en het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest onder de muzikale leiding van maestro Jeroen Weierink. Bij het UITpunt zijn vanaf 27 mei 100 gratis kaartjes af te halen (2 kaartjes per persoon). Meer info via: www.kapelvandetoekomst.nl.

Meer berichten