Afbeelding

Journalist Coby van der Pas op pad met Ties van Dooren

Algemeen Op pad met... 2.508 keer gelezen

VEGHEL | Wat als een grapje begon - 'wat hebben we allebei toch leuk werk en zullen we daar eens over en weer van gaan proeven'- leidde op donderdag 16 mei tot een dagdeel meelopen met Ties van Dooren, hoofdredacteur van deze krant. Vorige week heeft u kunnen lezen hoe het Ties vergaan is tijdens een dagdeel meelopen met mij als wethouder in Meierijstad. Deze keer was het aan Ties om een inkijkje te geven in zijn werk.

Door: Coby van der Pas.

Met een uitnodigend 'Ola', mailde Ties een dag eerder zijn programma met als startpunt het redactiekantoor van de Stadskrant Veghel in Uden. 'Nou, daar zijn we dan…', begint Ties. Snel gevolgd door een waterval van woorden met dito handgebaren blikt hij terug op onze eerdere ontmoeting. Tussendoor geeft hij alvast enkele tips voor een goed artikel. 'In de inleiding moet eigenlijk alles al staan. En…soms kun je beter met iets onverwachts beginnen, een twist. Ook een foto, als het even kan met mensen, want herkenbaar, helpt. Dan leest een artikel lekkerder.' We lopen zijn werkweek door. Op maandag werkt hij zo'n 100 mails weg en vertrekt daarna naar 'zijn' Veghel voor afspraken en interviews. Hierna is hij vaak te vinden op verschillende plekken in Veghel. Hij werkt bijvoorbeeld bij mooi weer in de tuin van hotel The Yard of in de bibliotheek, bij DIS of Wittern. 'Inspirerende werkplekken', volgens Ties. 'Dan zet ik meestal wel mijn koptelefoon op, dan ziet iedereen dat ik aan het werk ben. Anders is het meteen 'da's Ties van de krant, die kennen we' en ben je al snel een half uur verder.' Op dinsdag is het stug doorwerken om de krant op tijd naar de drukker te krijgen. Woensdag en donderdag zijn interviewdagen. 'Daar geniet ik het meest van. Als enige hoofdredacteur is dat ook mijn hoofdtaak. Onze krant wordt goed gelezen. We zitten dicht op het nieuws, ik soms als een pitbull', lacht Ties. 'Daarbij schatten we in wat voor de lezer interessant en herkenbaar is.'. Avonden en het weekend houdt Ties het liefst vrij voor voetballen en het geven van tennisles.

VIB
Na een uurtje vertrekken we naar De Afzakkerij in Veghel voor een interview met dirigent Marc van Kessel en Luc Vermeulen van de VIB-band (Very Interesting Band). In zijn element, direct en behendig haalt Ties informatie op. Binnenkort presenteert de band haar elpee 'The third half'. 'We zijn hiervoor met veertien man vier dagen lang de studio ingedoken met Sven Lens. Met als resultaat een topperdetop elpee!', vertelt Marc glunderend. 'En met een supermooi hoesje, een echt collector's item.' Tijdens een theaterconcert op 14 juni in de NPF-toren zakt de band al musicerend van de vierde verdieping naar beneden waar bij de bar de derde helft wordt gevierd.

Femke, Minet en Marijn zijn met iets bijzonders bezig.

Heibosch
Al snel is het tijd voor ons volgende interview op basisschool Heibosch. Binnenkort opent Kinder- en peuteropvang SmallSteps na een flinke verbouwing hier haar deuren. 'Dit speelleercentrum is uniek in Veghel', vertelt een trotse Minet Peters, directeur Heibosschool. 'We werken onder één dak, als één team van professionals met gedeelde waarden. Centraal staat de ontwikkeling van het kind in spelen en leren van 0 tot 13 jaar.' Marijn van SmallSteps en tijdelijk locatiemanager Femke van Kinder- en peuteropvang Small Steps, knikken instemmend. Marijn: 'We geloven in de kracht van het kind. In onze opvang bieden we kinderen veiligheid en geborgenheid.' Om het speelleercentrum extra aantrekkelijk te maken wordt ook een natuurtuin aangelegd. 'Hier kunnen kinderen ontdekken, bewegen, en spelend leren tegelijk', aldus Femke.

Brownies & downieS
Na een rondleiding en mét een foto van het drietal koersen we richting Klondike aan de Hoogstraat voor ons laatste interview met Thijs Swinkels van Brownies & downieS. Glimlachend vertelt Thijs over de schenking van een speelkeukentje aan de HUB-school (mede dankzij BEK). 'We communiceerden dat als onze tweede vestiging. Maar sommige mensen dachten dat dat echt zo was. Dat was even minder.' Dan blikt Thijs terug. 'Na onze eerste vestiging 9 jaar geleden is het compleet positief uit de hand gelopen met nu zo'n 55 locaties in Nederland met 1200 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een volgende stap is medewerkers laten doorstromen naar een regulier bedrijf. Bij Vanderlande is dat bijvoorbeeld gelukt. Meerwaarde voor medewerker én bedrijf, daar wil ik voor gaan.'
Na een lekkere lunch bij Brownies & downieS nemen we afscheid mét, natuurlijk, een foto. Want dat leest lekkerder toch, Ties?

Ties van Dooren, Coby van der Pas en Thijs Swinkels. 

Ties van Dooren, Coby van der Pas en Thijs Swinkels.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant