Blauw Geel'38/Jumbo 'Eind Goed Al Goed'

Voetbal 1.814 keer gelezen

VEGHEL | Middels een heuse zevenklapper heeft Blauw Geel'38 zich weten te vrijwaarden van nacompetitie. In de derde zege achtereen stelden de Veghelaren het Derde Divisie-schap veilig. Tegenstander Westlandia gaf goed partij en pas bij de 2-0 na rust trokken de Naaldwijkers de handrem aan. Na het  uitvallen van Marko van der Knaap was de stabiliteit uit de Westlandse defensie verdwenen. Blauw Geel'38 maakte er een show van met fraaie treffers. Westlandia snakte naar het einde dat exact na 90 minuten kwam.

Blauw Geel'38 had een paar opties. Als JVC Cuijk verloor bij OJC Rosmalen of EVV thuis UNA mochten de Veghelaren zelf verliezen. Die hulp was niet nodig omdat het team van Niels van Casteren het klusje zelf klaarden. Westlandia begon sterk en had het meeste balbezit in de eerste helft. Beiden scoorden voor rust maar tot twee maal toe keurde Akkerman de treffer wegens buitenspel af. Vijf minuten voor tijd viel plots uit het niets de 1-0. Koen van der Zanden trok de bal vanuit het keepersgebied terug waar Sander Egmond hard uithaalde naar 1-0.

Mooi geweest
De Veghelaren begonnen goed aan de tweede helft en na een uur spelen was het de hard werkende Hidde van Dijk die zijn afscheid met een treffer op mocht luisteren. Van zeker 30 meter kogelde hij snoeihard raak 2-0. Bij Westlandia knapte er wat en wilde het team een treffer forceren. Dat kwam het elftal van Edwin Grünholz duur te staan zakte weg in het moeras. Nederlands beste zaalvoetballer ooit, waar John de Bever nog niet zijn schoenen van mocht strikken, zag het met lede ogen aan. Het werd een scoringsfeest soms wat langs het gênante af. Koen van der Zanden, Sander Egmond met zijn tweede, Ben van den Nieuwenhof en twee maal Joey Hellstern bepaalden de 7-1 eindstand. Het doelpunt van Westlandia kwam via een strafschop benut door Gio Serbony. Trainer Niels van Casteren wisselden de vertrekkers Edwin Huibers, Martijn van Loon en keeper Brahim Zaari waar het knuffelgehalte hoog was en hier en daar zelfs een traantje viel. De winst betekende meteen het einde van het seizoen. "Het is mooi geweest zo", mijmerde Van Casteren na afloop.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari (85. Joran van Zutphen), Edwin Huibers (66. Ben van den Nieuwenhof), Martijn van Loon (80. Danny Verbakel), Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Martijn van Kessel, Joey Hellstern, Sander Egmond, Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Koen van der Zanden.