Foto's Peter Kuijpers

Volkel simpel langs HBSV, Schijndel en Boekel Sport kunnen met vakantie, EVVC pingelt zich naar Liessel

Voetbal 3.356 keer gelezen

Het was een meer dan warme dag die danig zijn invloed had op het voetbal. Veel blessures voor rust al onder anderen bij Volkel en Boekel Sport. Volkel won makkelijk van HBSV met 2-0 en met diezelfde cijfers verloor Schijndel bij tweedeklasser Sportclub Irene. Boekel Sport opende nog naar 0-1 bij Liessel, maar delfde uiteindelijk met 3-1 het onderspit. EVVC dankt doelman Frank van den Boogaard die een strafschop stopte en zelf de beslissende binnenschoot. Constantia uit Wanroij degradeert na een jaar weer terug naar de vierde klasse. Over de thuiswedstrijd van Volkel tegen Sportclub Irene bestaat nog onzekerheid. Het schema van de KNVB meldt een thuiswedstrijd, maar op de club zelf spreekt met van een uitwedstrijd. De KNVB meldt de wedstrijd nog niet. Dus even afwachten.

Door Peter Kuipers

Boekel Sport nam in en tegen Liessel een 0-1 voorsprong door een doelpunt van afstand van Twan Merks. Echter voor rust moest trainer Marc van de Ven al twee maal wisselen door blessures van Sander Jonkers en Rens van der Wijst. Tijn van Lankveld en Guus Goossen waren de vervangers. Nog voor rust kwamen de gastheren langszij en gingen met een 2-1 voorsprong de rust in. Trainer Marc van de Ven: "We misten de frisheid in ons spel. Het was warm, maar daar kwamen nog de twee wissels bij voor rust. Het zat er niet in vandaag. We zijn van de onderste plekken opgeklommen naar een nacompetitie, plek dus kijken we met opgeheven hoofd terug." Na rust maakte Liessel nog de 3-1 wat ook de eindstand werd. Maandag spelen de Lieselaren thuis tegen EVVC.

Sportclub Irene – Schijndel 2-0
Voor Schijndel is de competitie sinds vanmiddag passé. De club van trainer Henry van Alebeek ging met 2-0 onderuit. Het team was geen schim meer wat het na de winterstop aan gretigheid zo vaak liet zien. Al in de derde minuut opende Sportclub Irene naar 1-0. Pas in de 80e minuut kon dit uitgebreid worden met een makkelijk gegeven penalty naar 2-0. De tricolores uit Tegelen spelen maandag uit naar Volkel voor een plek in de finale. (laatste onder voorbehoud)

EVVC – Helmondia 1-1 (EVVC door)
Een  wedstrijd met niet al te veel krachtsverschillen. Na een 0-0 ruststand opende de bezoekers uit Helmond in de 60e minuut de score. Tien minuten later echter was het Rob van Dijk die namens EVVC de gelijkmaker binnenschoot. Pingels moesten na de verlenging  de beslissing brengen. Voor EVVC doelman Frank van den Boogaard was er een heldenrol weggelegd. Zelf stopte hij de eerste van Helmondia en was de maker van de beslissende strafschop. Tweede pinksterdag reist EVVC af naar Liessel dat Boekel Sport uitschakelde.

Teun Verhoeven namens Volkel (L) aan de bal (Foto's Peter Kuijpers)

Volkel – HBSV 2-0
Op deze snikhete zondag is Volkel er thuis in geslaagd de tweede ronde te bereiken van de nacompetitie. In de eerste knock-out wedstrijd had het niets te duchten van de Limburgse tegenstander uit de 3e klasse C HBSV uit Hout-Blerick. Met doelpunten van Justin Damen en Teun Verhoeven won Volkel met 2-0 en gezien de kansenverhouding had die uitslag nog hoger uit kunnen vallen. Wel had Volkel te kampen met blessurepech, want zowel Bram van der Loght (enkel) als Bob Linders (hamstring) moesten al vroegtijdig vervangen worden door Jan van der Rijt en Rick van Hintum. Het is maar de vraag of deze spelers fit zullen zijn voor de volgende knock-out wedstrijd op tweede pinksterdag als Volkel uit Tegelen Sportclub Irene ontvangt (kan nog veranderen). Complimenten aan scheidsrechter Rachid Hajo en een van zijn grensrechters Mohamed Azarfane die ondanks de heersende Ramadan en het warme weer de wedstrijd prima en zonder enige wanklank leidden.

Constantia – GFC'33 1-6
Het verhaal van Constantia is over . De ploeg degradeert weer terug naar de vierde klasse. Trainer Niek Hermans blik kort terug: "Het gevoel dat ons groot onrecht is aangedaan overheerst. In een gelijk opgaande eerste helft maken wij 1-0 via Giel Franken. Hierna moeten wij uit een corner waarbij een duidelijke handsbal word gemaakt een penalty krijgen. Dit gebeurt niet en uit de counter die ontstaat krijgt Tijs Aben na een tackle een directe rode kaart. Hij was hard, maar wel op de bal. Vlak voor en naar rust scoren zij twee maal en toen was ons verzet gebroken. Ongelofelijk dat ons dit in zo'n wedstrijd word aangedaan. Ik hou er eigenlijk niet van om dit te doen, maar als je zo'n onrecht word aangedaan doet dat in deze fase extra pijn", waren de zure woorden van Hermans die zijn ploeg achter moet laten terug in de vierde klasse.