De jeugdige cursisten hebben een eigen expositie.
De jeugdige cursisten hebben een eigen expositie. Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Expositie Tekenatelier: van linodruk tot beeldbewerking

Kunst en cultuur 234 keer gelezen

VEGHEL | Met het einde van het cursusseizoen in zicht, is het moment aangebroken voor de jeugdige cursisten van het Tekenatelier van Phoenix Cultuur om het geleerde te tonen aan het publiek. Op vrijdag 7 juni om 18.30 uur wordt op de Noordkade in Veghel op feestelijke wijze de expositie geopend met het werk dat zij het afgelopen cursusjaar hebben gemaakt.

Tijdens het afgelopen cursusjaar 2018-2019 hebben de cursisten (8 tot 12 jaar) van docente Ryemma Stoop, en de cursisten (12 tot 17 jaar) van docenten Lonneke de Wit en Timo van Doren, hard gewerkt aan verschillende opdrachten. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een prachtige overzichtstentoonstelling die van 7 juni tot en met 14 juli te bewonderen is op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade.

In het tekenatelier van Ryemma hebben kinderen van 8 tot 12 jaar aan de hand van het thema 'Natuurlijk?/!' allerlei linodrukken, potlood- en inkttekeningen, aquarellen en schilderwerken gemaakt. Een leerzaam cursusjaar waarbij de kinderen lijnen, vormen en kleur hebben onderzocht en konden experimenten met verschillende verrassende materialen.

In de tekenateliers van Lonneke en Timo hebben de jongeren van 13 tot 17 jaar allerlei creatieve technieken toegepast. Ze zijn aan de slag gegaan met zeefdrukken, perspectief tekenen en airbrush en hebben elpeehoezen ontworpen. Ook beeldbewerking met Adobe Photoshop kwam aan bod.
De expositie van het Tekenatelier wordt op vrijdagavond 7 juni om 19.30 uur officieel geopend op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek.

Geïnteresseerden voor de jaarcursussen kunnen zich nu al inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen via: www.phoenixcultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant