TEDxVeghel is in de Koekbouw, maar ook in De Blauwe Kei.
TEDxVeghel is in de Koekbouw, maar ook in De Blauwe Kei.

TEDxVeghel kent enkele veranderingen

Algemeen TEDxVeghel 972 keer gelezen

VEGHEL | Bijna twee jaar geleden vond de tweede, succesvolle editie van TEDxVeghel plaats. Toen was het hoofdthema 'kennis' en waren er twintig sprekers. De organisatie heeft voor de derde editie ambitieuze doelstellingen gedefinieerd en dat betekende een voorbereidingstijd van maar liefst twee jaar. Aangezien de x staat voor vrijwillig en elk lid van de organisatie dit doet naast zijn of haar dagelijkse job, betekent dat zonder meer een uitdagende taak.

De veranderingen in vogelvlucht:
- Het thema is deze keer Change.
- Alle sprekers zijn Nederlands van origine, maar het merendeel wordt uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azie en Europa ingevlogen.
- Naast de Koekbouw wordt ook theater de Blauwe Kei erbij betrokken. Het aantal genodigden wordt verdubbeld van 650 naar 1300.
- Naast het streamen naar bibliotheken, krijgt Veghel (en Meierijstad) op 4 oktober niet alleen een nationale uitstraling, ook worden Nederlandse ambassades wereldwijd er bij betrokken. Momenteel zijn er al meer dan 30 ambassades en consulaten bereid gevonden om deze dag te streamen. De sprekers van TEDxVeghel krijgen daardoor een lokaal, nationaal en global platform aangeboden.
- Alle sprekers hebben een ding gemeen: zij zijn in Nederland geboren en getogen en veroorzaken ergens in de wereld change of zijn ze onderdeel van change.

"Meierijstad staat om veel aspecten bekend, waaronder voeding en ondernemerschap. Het spreekt voor zich dat we een aantal sprekers hebben gezocht die hier zijn geboren en getogen, maar door studie en baan hun vleugels hebben uitgeslagen", aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster van alle drie de edities.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant