Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het werd druk op Zijtaart Biedt Meer in de middag
Het werd druk op Zijtaart Biedt Meer in de middag (Foto: Peter Kuijpers)

Gezellige drukte op Zijtaart Biedt Meer

  •   keer gelezen

ZIJTAART | De 32e editie van Zijtaart Biedt Meer is alweer verledentijd. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een van de activiteiten van de Zijtaartse ondernemersvereniging. Traditioneel begonnen met een heilige mis. Op het volle terras van Café Kleijngeld was het kleurrijke linedance weer terug wat veel belangstelling trok.  

De autozegening vond plaats voor het Café Kleijngeld waarna de oldtimerrit van start ging voor een tocht van ruim 80 kilometer. Maar ook de nostalgische bromfietsen maakten hun opwachting. Het blijft een imposant gezicht al dat chroomwerk uit de jaren zestig/zeventig weer eens te zien rijden. Het chroom waar veel mannen zich die tijd in spiegelde om hun vetkuif te ordenen. Na afloop van de rit was er veel belangstelling voor de nostalgische auto's en dito bromfietsen die voor bezichtiging waren opgesteld. Ondanks het minder aantal kramen heerste er in het heerlijke zomerzonnetje een prima sfeertje. De terrassen zaten vol waar de bands: Fieldtrip, Zeptic, Stags, Touché, Hear-it en Smileband in de feesttent uit volle borst zongen.

Evaluatie
Wat opviel was dat er minder standhouders waren dan de afgelopen jaren. De rij tenten eindigde al bij restaurant De Reiger. Bij de ondernemerstent, waar het ondernemerscafé gevestigd was, waren het velen eens dat de volgende Zijtaart Biedt Meer wellicht wel wat aan verandering toe is. Voorzitter Mirjan van Gorkum was desondanks tevreden: "We klagen zeker niet. Het werd in de middag heel erg druk. Ik bracht koffie rond met een bolderkar voor de standhouders en kon bijna niet aan de kraampjes komen."
Over de verminderde standhouders had de ondernemer uit Zijtaart een duidelijk mening: "We balen hiervan als de bekende stekker. We besteden dat onderdeel uit aan derden. Daar is een grondige evaluatie geen overbodige. Als de mensen hebben toegezegd en betaald en dan niet komen is dat heel vervelend en voor ons en pure onmacht. Toch zijn we dik tevreden en gaan we met een goed gevoel naar huis", aldus een tevreden voorzitter van de ZOV.  

Meer berichten