Justin, rechtsonder met een knuffel in zijn handen, en zijn klasgenootjes.
Justin, rechtsonder met een knuffel in zijn handen, en zijn klasgenootjes.

Justin haalt zevenduizend euro op voor behandeling borstkanker

Algemeen 1.133 keer gelezen

VEGHEL | De tienjarige Justin de Wit uit Veghel organiseerde met zijn school, De Uilenbrink in Veghel, een sponsorloop waarbij een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan de Breast Care Foundation. Eerder hield Justin een spreekbeurt voor scholen uit de buurt over borstkanker in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), waar zijn moeder behandeld werd. Hij bakte cakejes die hij verkocht. Met de opbrengst werden voor kinderen van moeders met borstkanker informatieboekjes gekocht.

Justin zit in groep 7 en is de jongste ambassadeur van het AMZ en de Breast Care Foundation. Met de sponsorloop haalde hij met zijn school een bedrag op van 5.500 euro voor de Foundation. Ook werd er door een ouder nog een extra donatie gedaan van 1500 euro. Dat bedrag is hard nodig om de gespecialiseerde (na)zorg te blijven verbeteren.

In totaal haalden de kinderen van de Veghelse basisschool 11.000 op. De andere 5.500 gaat naar een nieuw speeltoestel (de school wordt binnenkort grond verbouwd red.).
De Uilenbrink en het AMZ zijn allebei enorm trots op Justin en de andere kinderen.

Breast Care Foundation
De belangrijkste vertaling van de doelstellingen van de Breast Care Foundation is om bij te dragen aan gespecialiseerde, excellente borstkankerzorg met geïntegreerde (na)zorg in een healing environment, aan verhogen overlevingskansen door vroegdetectie, aan beschikbaar stellen van kennis en data en maximale kans op deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant