Afbeelding

Woning in de Stationsstraat mag niet gesloopt worden

Opmerkelijk 2.894 keer gelezen

VEGHEL | De riante woning aan de Stationsstraat 31 in Veghel mag van de gemeente niet gesloopt worden. De initiatiefnemer wil de bestaande woning slopen en vervangen door vijf nieuw te bouwen appartementen. Naar eigen zeggen is de reden voor herontwikkeling dat het woonhuis het afgelopen jaar niet verkocht is. De makelaar zou bovendien de kans op verkoop zeer gering achtte. De gemeente ziet echter niets in dit plan. Het huis in de Stationsstraat staat voor 1.175.000 euro op Funda.

In het geldende bestemmingsplan 'BP Koolenkampen-Iepenlaan' heeft de planlocatie de bestemming wonen met de dubbelbestemming 'cultuurhistorisch waardevol bouwwerk' en de aanduiding 'vrijstaande woningen'. Binnen deze bestemming is het niet toegestaan om meerdere wooneenheden op te richten. Binnen de dubbelbestemming 'cultuurhistorisch waardevol bouwwerk' is sloop van het bestaande pand middels een verbodsbepaling expliciet uitgesloten. Deze bestemming heeft als doel om beeldbepalende cultuurhistorische waardevolle objecten voor toekomstige generaties te behouden. Herontwikkeling van het cultuurhistorische bouwwerk is daarom niet wenselijk.

Splitsen
Het college is wel bereid medewerking te verlenen aan het splitsen van het bestaande pand in meerdere wooneenheden met behoud van de cultuurhistorische kenmerken en waarden in overeenstemming met de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant