Afbeelding

Veghel in Hout zoekt vrijwilligers: 'De sfeer is gezellig'

Algemeen 565 keer gelezen

VEGHEL | Achthonderd kinderen genieten de komende zomer in het Julianapark van het bouwen van hun eigen hut tijdens editie 2019 van Veghel in Hout. Voor al die kinderen zijn in de rest van de week allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen naar de clown, naar de poppenkast, krijgen bij de reddingsbrigade tips hoe ze zich uit het water kunnen redden en maken vogelhuisjes en dromenvangers.

"Dit jaar zijn er meer activiteiten dan andere jaren, omdat we zoveel kinderen hebben. Vrijwilligers zijn nu al bezig met het verzamelen van de pallets en commissies bereiden alles voor", vertelt Henriëtte van Amstel, belast met de organisatie van de activiteiten. Stefanie van Haaren vult aan: "Voor al die activiteiten hebben we veel vrijwilligers nodig zodat alle kinderen ook kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Bij het reserveren van de bouwdorpkaarten is er een verzoek uitgegaan naar de ouders om zich te melden als vrijwilliger. Dat heeft zeker geholpen, ook hebben we al heel veel leerlingen van het Zwijsen en Fioretti voor de maatschappelijk stage. We kunnen echter nog steeds hulp gebruiken. Dat kan ook voor één halve of hele dag. De sfeer is gezellig", legt Stefanie uit.
Aanmelden kan via de site van het bouwdorp. Ga naar de knop vrijwilligers, daar kan men zich aanmelden.

Activiteiten
Eén van de activiteiten is dit jaar The Voice of Bouwdorp. Vorig jaar was dat erg geslaagd en daarom komt dit weer terug in het programma. De eerste kinderen hebben zich al gemeld en er is een beperkt aantal plaatsen. De kinderen die deelnemen krijgen muziekles van een échte docent van Phoenix Cultuur, de finale van dit spektakel is op donderdagavond 15 juni.
Voor The Voice of Bouwdorp kunnen de kinderen zich aanmelden via de site: www.veghel-in-hout.nl. Ga naar de knop Kids.
Ook loopt er dit jaar een jury rond die kijkt naar de kinderen die met elkaar de mooiste hut bouwen.

Kaarten ophalen
De kaarten, mits besteld, voor dit mooie kinderfeest kunnen opgehaald worden op zaterdag 22 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het UITpunt op de Markt in Veghel. Bij het ophalen van de kaarten krijgen de kinderen een verrassing van Pieperz.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant