De Knokert ligt er momenteel verlaten bij.
De Knokert ligt er momenteel verlaten bij. Foto: Ad van de Graaf

Dorshout ziet komst arbeidsmigranten niet zitten: 'Dit plan wordt er doorheen geduwd'

Algemeen 1.732 keer gelezen

VEGHEL | Ruim honderd geïnteresseerden bezochten dinsdagavond de informatiebijeenkomst over de komst van 500 arbeidsmigranten naar de hoek De Knokert-Dorshout. De sfeer op de Noordkade was bedrukt. De gemeente Meierijstad en uitzendbureaus HOBIJ en OTTO Work Force staan lijnrecht tegenover de bewoners van Dorshout.

"Ik heb de bijeenkomst als prettig ervaren, maar nieuwe dingen hebben we niet gehoord", vertelt Jack de Laat namens buurtvereniging Dorshout. "Ik heb namens Dorshout mijn betoog gedaan. Dat hadden we zo afgesproken."

Klankbordgroep
Het geeft een beetje aan hoe ze de gang van zaken in Dorshout beleven. "Dit plan wordt er doorheen geduwd. Er is nul interactie en over andere plannen wil de gemeente niet praten." De woede van de buurt richt zich vooral op de gemeente. Jack: "Wij snappen goed dat die mensen ergens moeten slapen, maar Dorshout is overvallen door dit plan. Er wordt een prachtig gebied opgeofferd, terwijl er legio andere plekken zijn waar arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden." Zo opperde de buurtvereniging om een klankbordgroep op te richten voor heel Meierijstad. Zij zouden dan samen kunnen kijken naar andere mogelijkheden. "Wethouder Goijaarts wuift alles weg. Ik heb niet het gevoel dat wij gehoord worden of serieus genomen."

'Het plan moet weg'
Als het aan Jack ligt gaat de buurt binnenkort met de gemeente om tafel. "Op de plannen die ze ons voorschotelden willen we helemaal niet ingaan, dat is hoofdstuk zes van dit slechte boek. Wij zijn nog bij hoofdstuk twee, het plan moet weg", zegt hij resoluut.
Het buurtschap heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen en gaat binnenkort in overleg met wethouder Goijaarts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant