De eerste fanatiekelingen hebben de Axe Throwing baan al mogen uittesten.
De eerste fanatiekelingen hebben de Axe Throwing baan al mogen uittesten. Foto: Jan_Ebbenn
VIDEO

Axe Throwing opent op de Noordkade: 'Oergevoel komt naar boven'

Algemeen 2.054 keer gelezen

VEGHEL | Noordkade Uitjes introduceert een nieuw fenomeen in Veghel: Axe Throwing. Bij deze uitdagende ervaring wordt met kracht een hakbijl op een houten doelwit geslingerd en dat in een industriële silo van 35 meter hoog. "De setting is bijzonder en de silo levert ongeëvenaarde geluidseffecten op", aldus mede-eigenaar Gert van der Kaay. Axe Throwing Veghel gaat vrijdag 28 juni open tijdens het Noordkade Festival. Vanaf dan kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om met een bijl te gooien.

Axe Throwing is de ultieme krachtmeting en uitermate geschikt voor vrienden-, familie-, en bedrijfsuitjes. Volgens Gert is Noordkade Uitjes de eerste partij in Nederland die deze beleving op dit niveau aanbiedt. "Tijdens de ontwikkeling van al onze activiteiten besteden wij altijd specifieke aandacht aan het creeren van de ultieme beleving", vertelt hij. Mede-eigenaar Roel Kouwenberg vult aan: "Zo hebben we bij Axe Throwing geïnvesteerd in een heuse cave, waardoor het oergevoel in je naar boven komt. Zowel bij de mannen als de vrouwen." Zelfs op de kleinste details is gelet; zo dragen de werpcoaches een bijpassende houthakkersblouse.

Extra dimensies
De volledige ruimte, met vier banen om te werpen, is ingericht als sfeervolle cave, inclusief boomstammen en houtsnippers. De ruimte is volledig computergestuurd waardoor iedere worp nog meer kracht wordt bijgezet door speciaal ontworpen licht-, video- en geluidseffecten. De constructie is zo ontworpen dat de 35 meter hoge silo als klankkast fungeert, wat zorgt voor een extra dimensie wanneer de bijl het bord raakt. Bij Axe Throwing hoort uiteraard een wedstrijdelement. "Je kan de strijd op verschillende manieren met elkaar aangaan. Per team of als individu. Op het laatst kan er een afvalrace worden gespeeld, waarbij degene met de minste punten steeds afvalt totdat er een ultieme winnaar is", legt Gert uit. Aanmoedigen kan aan de bar, van waaruit je perfect zicht hebt.

Naast het bieden van een prachtige beleving, is ook veel aandacht besteed aan veiligheid. De activiteit voldoet aan alle internationale eisen van de World Axe Throwing League. Bezoekers krijgen ook uitgebreide veiligheidsinstructies en tijdens het werpen zijn er werpcoaches aanwezig die tips geven en de veiligheid op de banen bewaken.

Noordkade Uitjes
Noordkade Uitjes, voorheen The Space, biedt sinds ruim twee jaar een uitgebreid scala aan groepsactiviteiten, waaronder meerdere prijswinnende escaperooms, bierproeverijen, Virtual Reality, bingo's en pubquizzen. The Space op de Noordkade komt ook uit de koker van Noordkade Uitjes. Hierbij worden twee verschillende missies aangeboden. Roel: "We zijn ontzettend trots op het succes van The Space en dit is nog steeds één van onze meest populaire activiteiten. Toch willen we, met ons uitgebreide aanbod van groepsactiviteiten, laten zien dat we meer zijn dan The Space. Met Axe Throwing Veghel introduceren we weer een compleet nieuwe ervaring en laten we zien dat Noordkade Uitjes voor iedere gelegenheid de perfecte activiteit biedt." Van half werk houden Roel (woonachtig in Veghel), Gert en hun andere compagnon Geert van der Hagen (allebei uit Sint-Oedenrode) niet. "Het moet echt grensverleggend zijn. De Noordkade leent zich perfect voor gave projecten", besluiten ze.

Tijdens het Noordkade Festival op 28, 29 en 30 juni is er het hele weekend open huis bij verschillende activiteiten van Noordkade Uitjes, inclusief Axe Throwing. Op zondag verzorgt wethouder Harry van Rooijen de officiële opening van Axe Throwing.

De eerste fanatiekelingen hebben de Axe Throwing baan al mogen uittesten.
De eerste fanatiekelingen hebben de Axe Throwing baan al mogen uittesten.
De eerste fanatiekelingen hebben de Axe Throwing baan al mogen uittesten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant