Rik Compagne wordt wethouder van de gemeente Meierijstad
Rik Compagne wordt wethouder van de gemeente Meierijstad Foto Keetels

Wethouder Rik Compagne kan aan de gang

Politiek 617 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Na een bijzondere aanloopperiode wordt Rik Compagne op donderdag 27 juni namens de partij HIER aan de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe wethouder binnen de coalitie (CDA, HIER, VVD en PvdA). Dit met als portefeuille; Zorg, Wonen, Innovatie en Volksgezondheid.

De uit Sint-Oedenrode afkomstige 31-jarige bestuurder springt op een rijdende trein springen. Hierin neemt hij tien jaar aan ambtelijke en bestuurlijke (waaronder ambtelijke ervaring als beleidsmedewerker sociaal domein in de regio, maar ook commissie- en raadslid gemeente Sint-Oedenrode) ervaring mee. Het college wil op dezelfde voet verdergaan om de ambities te realiseren. Dit met de Mijlpalen van Meierijstad als uitgangspunt. "Met veel enthousiasme wil ik door te verbinden uitvoering geven aan de plannen en ambities hier in Meierijstad", aldus Compagne.

Kennismakingsgesprekken
Compagne omschrijft zichzelf als een 'mensenmens' gericht op samenwerking en verbinding. Hij staat dan ook graag in contact met de samenleving en start met veel kennismakingsgesprekken. Uiteraard is dit met de partners vanuit zijn portefeuille, maar een kennismakingsronde langs alle wijk- en dorpsraden staat ook op de rol. Hierbij wil hij ophalen wat er zoal in de wijken en kernen leeft door te luisteren en vragen stellen.
Uiteraard staan de Mijlpalen van Meierijstad als een huis, maar dit betekent volgens Compagne niet dat je nieuwe kansen uit de weg moet gaan. De nieuwe wethouder noemt woningbouwontwikkelingen en de inclusieve samenleving als speerpunten.

Rik Compagne wordt wethouder van de gemeente Meierijstad
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant