Afbeelding

De Ark neemt afscheid van twee gewaardeerde collega's

Onderwijs 1.372 keer gelezen

VEGHEL | De Ark neemt aan het begin van deze zomervakantie afscheid van twee collega's. De twee werknemers van de Veghelse basisschool hebben beiden bijna 45 jaren in het onderwijs gewerkt.

Joop Halma is in januari 1976 op de Ark begonnen en heeft de school nooit meer los gelaten. Als (Skipov)ICT-er is hij ook voor velen een 'steun en toeverlaat' in de wereld van de onderwijstechnologie.
Bescheidenheid siert Joop en een groots afscheid met allerlei toeters en bellen zou niet aan hem besteed zijn. Veel liever werd hij gesponsord om, samen met enkele ouders en kinderen, de Mont Ventoux te bedwingen. Joop heeft op deze manier geld ingezameld voor kinderen met een stofwisselingsziekte en de Stichting Join4Energy. Fenne, leerlinge uit groep 7 van de Ark, lijdt aan deze ziekte.
Collega's en kinderen van de Veghelse basisschool hebben Joop onlangs feestelijk onthaald nadat hij de top van de Mount Ventoux had bereikt. Uiteraard wilden de Ark en Skipov hem ook eren voor zijn jarenlange inzet.

Rieky Selten-Delissen is in januari 1975 begonnen als kleuterleidster op de Maria-kleuterschool in Keldonk en heeft daarna op de Antoniusschool, de Empel in Erp en de Ark in Veghel lesgegeven. Kleuters begeleiden is altijd haar passie geweest. Op vrijdag 21 juni is juf Rieky thuis opgehaald en in een cabrio naar school gereden waar ze verwelkomd werd door de enthousiaste kleintjes. Na een ontbijtje in de klas volgde een dagje speeltuin. Ook Rieky is geen voorstander van een groots afscheid, maar de school wil beide collega's een mooi afscheid geven. Dit wordt met het team gevierd met een hap-en-traptocht.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant