Josua Ossendrijver, actrice Wendell Jaspers, Harry Vermeulen (De Blauwe Kei), artistiek leider Rik van den Bos (Berg & Bos), Karin van den Berg (impresariaat Via Rudolphi) en actrice Yara Alink (fotograaf Harm ten Brink).
Josua Ossendrijver, actrice Wendell Jaspers, Harry Vermeulen (De Blauwe Kei), artistiek leider Rik van den Bos (Berg & Bos), Karin van den Berg (impresariaat Via Rudolphi) en actrice Yara Alink (fotograaf Harm ten Brink).

Toneelprijs voor indrukwekkende oorlogsverhalen

Algemeen 535 keer gelezen

VEGHEL | Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei in Veghel een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Met een 9.3 ging de Veghelse Toneel Publieksprijs 2018-2019 naar In Vrede van Berg & Bos.

In Vrede is een indrukwekkend stuk over de wonden die oorlog nalaat, gebaseerd op waargebeurde verhalen. De prijs, bestaande uit oorkondes, bloemen en speciaal voor deze gelegenheid gemaakte beeldjes, werd door Harry Vermeulen, directeur van De Blauwe Kei, overhandigd tijdens een feestelijke lunch. Acteurs Wendell Jaspers en Yara Alink, theatermaker Rik van den Bos van Berg & Bos én Karin van den Berg van impresariaat Via Rudolphi namen de prijs in ontvangst namens de rest van de cast en crew van In Vrede. Bijzonder was dat Josua Ossendrijver ook aanwezig was. Het verhaal van In Vrede is voor een groot deel gebaseerd op het leven van Ossendrijver. Op zijn 67ste ontdekte hij dat hij eigenlijk joods is en dat zijn ouders niet zijn echte vader en moeder zijn.
Het gezelschap was zeer enthousiast over het winnen van de Veghelse Toneel Publieksprijs. Artistiek leider Rik van den Bos benadrukte dat ze de avond in Veghel als heel bijzonder ervaren hebben. "De toneel op toneel-opstelling zorgde voor een persoonlijke, intieme en intense voorstelling waar we zelf ook erg tevreden over waren. Het is voor een spelersgroep niet altijd eenvoudig om met een voorstelling voor een relatief klein publiek te staan, maar bij In Vrede leverde dat voor ons gevoel juist iets extra's op. Dat dit nu ook blijkt uit de enthousiaste reacties van het publiek vinden we erg bijzonder."
Zowel uit het hoge cijfer als uit de bezoekersreacties bleek dat het Veghelse publiek erg onder de indruk was van In Vrede. 'Het was heel bijzonder en indringend', 'prachtig en aangrijpend' en 'mooi hoe op dit stuk op een krachtige wijze laat zien hoe de geschiedenis doorleeft', zijn enkele van de vele positieve opmerkingen gegeven door het publiek via de stemkaarten.

Voorstellingen die eerder de Veghelse Toneel Publieksprijs, wordt uitgereikt in samenwerking met Stadskrant Veghel, wonnen zijn onder andere Wachtkamer Van De Liefde (Fred Delfgaauw), Straussvogel (Steef de Jong), Kreutzersonate (Angela Schijf en Tom van Landuyt) en De God Van De Slachting (Het Volk).
Ook in seizoen 2019-2020 kan het publiek in Theater De Blauwe Kei weer genieten van diverse toneelvoorstellingen, die wederom allemaal kans maken op de Veghelse Toneel Publieksprijs. Hiervoor zijn in het komende theaterseizoen zes voorstellingen geprogrammeerd. Het gehele programma is te vinden op www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant