Rachel van de Greef (L) en Lonneke van der Linde (R) zijn samen het gezicht van Startersnetwerk Meierijstad.
Rachel van de Greef (L) en Lonneke van der Linde (R) zijn samen het gezicht van Startersnetwerk Meierijstad.

Op rapport: het Meierijstadse startersklimaat

Zakelijk 1.378 keer gelezen

Lonneke van der Linde en Rachel van de Greef zijn de drijvende krachten achter het Startersnetwerk Meierijstad. Dit netwerk is er speciaal voor startende ondernemers of ondernemers die overwegen te starten. Maar welk cijfer geven zij het Meierijstadse startersklimaat eigenlijk en vooral waarom?

Welk cijfer geven jullie het Meierijstadse startersklimaat
en waarom?

Een dikke 8.
Starters worden gezien in Meierijstad. Vanuit een samenwerking door gemeente, Rabobank en POM / ondernemersverenigingen is het Startersnetwerk Meierijstad recent opgezet. De starter is niet alleen en wordt op vele manieren geholpen zijn weg te vinden naar volwassen ondernemerschap.

Dat is vrij hoog. Waarom zo'n hoog cijfer?

Het is een mooi hoog cijfer, omdat starters persoonlijke aandacht krijgen. Binnen Meierijstad is er echt de bereidheid om elkaar te helpen. Mensen zien elkaar staan, zijn bereid hun tips en adviezen te delen en verbindingen worden moeiteloos tot stand gebracht. Er zijn veel initiatieven waarin de starters direct een warm welkom krijgen, zoals de blind lunches waar veel ervaren ondernemers met starters geluncht hebben en starters veel goede en bruikbare tips gekregen hebben.

Hoe kan die 8 de komende jaren nog verder omhoog?

Er zijn diverse kansen en mogelijkheden. Ondanks de bijna 150 starters die we al bereikt hebben de eerste maanden is er nog een grote groep starters die we nog niet bereikt hebben. Er moet meer aandacht komen voor communicatie (van successen en informatie), we kunnen nog een verdiepingsslag op inhoud maken door de organisatie van bijeenkomsten gericht op kennisdeling en de aansluiting van starters bij de bestaande ondernemersverenigingen kan nog een flinke boost krijgen. Een mooie ontwikkeling zou ook zijn dat de starters van nu in de toekomst de nieuwe starters gaan begeleiden. We hebben al mooie resultaten behaald in de eerste maanden, maar er liggen ook nog meer dan voldoende kansen. Op naar de 10!

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant