Afbeelding

West ontmoet Oost in episch centrum Veghel

Algemeen TEDxVeghel 854 keer gelezen

VEGHEL | Het aantal van aangekondigde sprekers staat op vier en gaat nu naar zes. Belinda van Valkenburg en Michiel Bakker zijn de volgende sprekers tijdens TEDxVeghel (Meierijstad) op vrijdag 4 oktober in de Koekbouw én theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. De een wordt vanuit Mountain View ingevlogen, de ander vanuit Brooklyn New York. De westkust van de VS ontmoet de oostkust van VS en dat in Veghel.

Michiel Bakker startte voor Google in 2011 en is sinds 2017 Director Global Workplace Programs in Mountain View. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor maar liefst 178.000 maaltijden per dag, verdeeld over 224 kantines.
Google verstrekt aan haar +/- 78.000 Google medewerkers, van wie er 25.000 in de Bay area werken, wereldwijd, elke dag, gratis en gezonde maaltijden. Er bestaat een uitgebreide voedingsfilosofie binnen Google. De medewerkers eten zoveel mogelijk samen. Tijdens de lunch praat je over je dag en door kruisbestuiving hoopt Google dat er in zulke gesprekken weer goede ideeën ontspruiten.
Gezondheid staat tegelijkertijd hoog in het vaandel bij Michiel, zonder dingen op te willen leggen en het vingertje op te steken. Daarom worden er goede technieken toegepast om medewerkers te 'verleiden' hun brein en lichaam goed te voeden. Er wordt veel variatie geboden en met lokale leveranciers gewerkt. Gezonde drankjes staan op ooghoogte. Voor frisdrank moeten de medewerkers meer moeite doen.

Belinda van Valkenburg
In 1994 maakte Belinda van haar passie haar werk. Ze begon haar animatie carrière bij Tippett Studio in Berkeley, waar ze werkte aan prachtige films zoals Starship Troopers. Na vijf jaar maakte ze via een tussenstop in Berlijn, een strategische keuze en stapte over naar Pixar Animation Studio in Emeryville, California, de studio van onder meer Steve Jobs die ze dagelijks in de gangen zag lopen. Hier maakt ze het ongelooflijke succes verhaal van Finding Nemo mee, die in 2003 de Academy Award voor beste animatiefilm kreeg. Deze film bracht 865 miljoen dollar op. Daarna volgden successen zoals The Incredibles, Toy Story 3 en Cars.
De creatieve duizendpoot timmert aan de weg. Ze heeft inmiddels haar huis in Emeryville verhuurd, is verhuisd naar het creatieve mekka in Brooklyn en is druk bezig met haar volgende creatieve uitdaging.

Belinda en Michiel hebben volgens Ellen Minkels, initiatiefneemster van TEDxVeghel, twee dingen gemeen. "Ze wonen beide al sinds jaar en dag in de VS en hebben in diverse steden in de VS gewoond. Belinda verhuisde vorig jaar van de West Coast naar de East Coast, Brooklyn, New York en ze komen allebei uit Noord-Brabant. Michiel Bakker uit Bergeijk en Belinda uit Oss. Behalve het feit dat ze beide van Noord-Brabant naar de VS zijn verhuisd, hebben ze nog een ding gemeen en dat is zeker de ongebreidelde passie voor hun beroep. Hierin staan zij voor uitdagingen die ze beide enthousiast omarmen", aldus Ellen.
De meeste talks zitten al in een finalevorm en de organisatie weet dus wat er gaat komen. "Zowel de talk van Belinda als die van Michiel heeft een erg hoog TED-talk gehalte", voegt Ellen knipogend toe.
Wil je meer weten over deze sprekers, bezoek dan www.tedxveghel.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant