Peuteruurtje in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode

Algemeen 414 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het Peuteruurtje van Bibliotheek Schijndel vindt voortaan op iedere laatste woensdag van de maand plaats. Het is een leuk en leerzaam uitje voor peuters, waarbij ze kunnen genieten van een prentenboek, liedjes zingen en samen spelen.

Een medewerker leest op interactieve wijze een prentenboek voor, waarbij kinderen gezellig mee mogen doen. Hierna volgt een activiteit waarin het thema van het boek centraal staat. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, geknutseld en de kinderen krijgen als afsluiter een gezonde snack. Peuters, en ouders, kunnen kosteloos aansluiten bij het uurtje.

Gezellig en leerzaam
Naast dat het een gezellig uurtje voor peuters is, is voorlezen ook van groot belang voor kinderen van deze leeftijd. Het vergroot het leesplezier, stimuleert de taalontwikkeling en het helpt kinderen de wereld om hen heen beter te begrijpen. Het Peuteruurtje laat op informele en speelse wijze zien hoe fijn voorlezen kan zijn; zowel voor ouder als voor kind. Leuk extraatje: peuters ontvangen een stempelkaart. Bij een volle kaart ontvangt het kindje een leuk vingerpoppetje van een karakter uit het prentenboek.

Locatie en tijd
Het Peuteruurtje vindt maandelijks plaats op de laatste woensdag van de maand bij Bibliotheek Schijndel. Daarnaast kun je het uurtje ook bijwonen in Veghel, tevens de laatste woensdag van de maand en op de laatste vrijdag van de maand in Sint-Oedenrode. Peuters, ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's zijn van 10.00 uur tot 11.00 uur welkom. Aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant