Afbeelding

BNR Nieuwsradio komt naar de Noordkade

Algemeen TEDxVeghel 947 keer gelezen

VEGHEL | BNR Nieuwsradio zendt gedurende TEDxVeghel (Meierijstad) uit vanaf de Noordkade. De show 'Zaken Doen' van het radiostation komt op 4 oktober naar Veghel.

"Hoe dit allemaal ingevuld gaat worden, moeten we nog gaan bekijken maar duidelijk is dat BNR gecharmeerd is van onze sprekerslijst", vertelt Ellen Minkels, initiatiefneemster van TEDxVeghel. Ze vervolgt: "We hebben natuurlijk geen invloed op dit programma, dat willen we ook helemaal niet, maar we hopen natuurlijk wel dat sommige sprekers een mooie gelegenheid krijgen om hun talk of gedachtegoed breder toe te lichten." Het is niet de bedoeling dat BNR de talks gaat streamen. "Dat gaan we op andere manieren doen", verduidelijkt Ellen.

Sprekersstal
De sprekersstal bestaat uit zestien sprekers waarvan de helft ingevlogen wordt. Drie sprekers komen uit de VS, twee uit China, één uit Zuid-Afrika, één uit Frankrijk, één uit Denemarken, de andere acht uit Nederland. Een paar dingen hebben ze gemeen: allemaal zijn ze onderdeel van Change, het thema van deze derde editie, en ze zijn van Nederlandse afkomst en de taal machtig.

Het 110 tellende vrijwilligersteam heeft ambitieuze doelen gesteld. Waaronder de boodschap zo breed mogelijk wegzetten. Daarbij worden bibliotheken in Nederland en ambassades wereldwijd ingeschakeld.

Ambassades en bibliotheken
Momenteel hebben de volgende bibliotheken toegezegd mee te participeren tijdens TEDxVeghel: Amersfoort, Lelystad, Den Helder, Groningen, Middelburg, Hengelo, Veghel, Oldenzaal, Eindhoven, Tilburg. Noordwijk, Dordrecht en Waddinxveen. "Deze laatste heeft zelfs een zaal gereserveerd voor honderd personen en gaat er een eigen evenement van maken. De lijst van deelnemende ambassades wordt inmiddels veel te lang om die allemaal te noemen, maar de reikwijdte van deze dag is ongelooflijk breed. Veghel wordt echt een prachtig episch centrum. We gaan van San Francisco, Pretoria, Mozambique, Rome, Oslo en Brussel tot Shanghai. Wanneer het lukt om weer een ambassade of bibliotheek aan boord te krijgen, dan is dat ongelooflijk kicken en geeft dit veel energie", vertelt Elly van der Meijden, projectmanager bibliotheken en ambassades en bestuurslid TEDxVeghel. De ambassade in Brussel heeft al een ruimte voor honderd personen gereserveerd.

Zwijsen College
Ook gaat er een kruisbestuiving plaatsvinden met de High Tech Campus in Eindhoven. Er wordt een conferentieruimte van 300 personen vrijgemaakt. Daar kunnen werknemers van de High Tech Campus zich op inschrijven.
Drie sprekers van de derde editie, Jonas Rietbergen, Rob van Eck en een spreker die nog wordt aangekondigd, zijn alumni van het Zwijsen College in Veghel. Daarom wordt er druk vergaderd over wat er nog opgezet kan worden om leerlingen van het Zwijsen de kans te bieden deze drie personen alle vragen te stellen die bij ze opkomen.

Inmiddels zijn zes sprekers bekend gemaakt: Jonas Rietbergen (strateeg Efteling), Rob van Eck (directeur Edco), Paul Verhoef (directeur European Space Agency), Michiel Bakker, (directeur Google), Robert Dingemans, (CEO PAL-V) en Belinda van Valkenburg (Pixar).

Voor meer informatie check: www.tedxveghel.com.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant