'Met name verkeer- en parkeerproblemen zijn een heet hangijzer. En dan hebben we het niet alleen over de recente ongevallen op de Busselbundersweg'
'Met name verkeer- en parkeerproblemen zijn een heet hangijzer. En dan hebben we het niet alleen over de recente ongevallen op de Busselbundersweg'

Flyeractie Wijkraad 't Ven: 'We need you'

Algemeen 2.230 keer gelezen

VEGHEL | Naar aanleiding van het leefbaarheidsonderzoek en de daaropvolgende presentatie aan bewoners in april van dit jaar heeft de wijkraad van 't Ven dringend behoefte aan extra handen. Daarom is er een flyeractie gestart.

"Uit het leefbaarheidsonderzoek zijn een paar belangrijke knelpunten naar voren gekomen", vertelt voorzitter Erwin Heijne. "Met name verkeer- en parkeerproblemen zijn een heet hangijzer. En dan hebben we het niet alleen over de recente ongevallen op de Busselbundersweg. Het is helaas een bekend fenomeen dat men zich binnen de hele wijk niet houdt aan de maximaal toegestane snelheid en over parkeren kunnen we ook duidelijk zijn: zowel bewoners als bezoekers zetten hun auto's op de meest ongelukkige plaatsen neer. Daarnaast zijn de afvalproblematiek en hondenpoepoverlast ook punten waar we ons op korte termijn op willen richten."

Twee voor twaalf
Met de huidige bezetting van vijf personen, waarvan het merendeel ook nog eens fulltime werkt, kan de wijkraad deze knelpunten niet aanpakken. De wijk bestaat uit meer dan 1600 huishoudens en daarmee is er goede hoop dat er mensen zijn die zich ook willen inzetten voor een goede leefbaarheid in de wijk. Erwin: "We hebben al een paar aanmeldingen ontvangen, maar we hopen zeker op een stuk of tien mensen. Voor de wijkraad is het twee voor twaalf. Als we geen nieuwe mensen vinden, houdt het voor ons op. Dat is ook de reden waarom we net voor de vakantie huis aan huis flyers hebben verspreid. Op deze manier hopen we extra handen te vinden. Zo kunnen we hopelijk voortvarend van start na de vakantie", zegt de voorzitter.

Betere leefbaarheid
Bewoners uit de wijk 't Ven die zich graag willen inzetten voor een betere leefbaarheid en het leuk vinden om te schakelen met andere partijen kunnen een mail sturen naar: info@wijkraadhetven.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de wijkraad: www.wijkraadhetven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant